Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snygg segergest

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Valeur är redo för klass II-finalen lördag den 13 februari. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

STOCKHOLM. Gladast på Solvalla ikväll? Utan tvekan Sandra Nordemo som satte dit familjehästen Valeur och bjöd på läcker segergest innan mållinjen passerades.

Publicerad:


Love You-valacken Valeur genrepade inför klass II-finalen på bästa sätt i ett lärlings- och ungdomslopp. Sjuåringen fick resa i dödens/andra ytter och avgjorde lätt efter att ha svarat attacker på sista bortre långsidan.
- Hästen är helt otrolig och det är så enkelt varje gång. Loppet blev perfekt och det här är det största jag har vunnit, sade Sandra Nordemo.
Valeur är uppfödd och ägd av hennes far Alf Nordemo och hästen är i träning hos Peter G Norman.

Reijo Liljendahls Top Of The World fick ledningen gratis och väl i tät svarade femåringen attacker på bra sätt.
- Hästen är bra i spets och jag bestämt mig för att prova rejält från början, sade körande Ulf Ohlsson.

I en stenhård slutstrid fick Roger Walmann-tränade Sembs Rebir nosen först med minsta möjliga marginal för Örjan Kihlström. Det här var fyraåringens tredje raka vinst.

Imponerande Momarken-vinst

I februaristoet på Åby gick det undan värre. Single Sock drog i underkant 1.11 första varvet och i rygg tassade Per Oleg Midtfjeld med bakom Momarkenhästen Patricia Hastrup. Nioåringen vreds på över upploppet, avgjorde i ett nafs och med fin spänst över mål landade hon på 1.11,6a/1.640 meter.
- Det blev perfekt med att sitta still till upploppet och Patricia Hastrup speedar snabbt, sade Midtfjeld om Jens Kristian Brennes sto.

Stefan Persson gav egentränade Hertig Shim perfekt ryggresa bakom ledaren och den stora favoriten Ochongo Face. In på upploppet fick sjuåringen anfallsorder och han spurtade till lätt vinst. Det här var första segern i femte försöket hos Halmstadtränaren.
- En fin häst att få i träning, kommenterade Persson.

Femårige Officer C.D. var segermogen med lopp i kroppen. Robert Bergh var inte nöjd med värmningen, men hemmatränaren skodde om och i loppet skötte sig hästen perfekt från spets. Det gick fort från början och till slut och segern blev väldigt enkel i ett lopp över kort distans.
Bergh hade även en vinnare på huvudstadbanan. Ulf Eriksson placerade sjuårige Picasso Sama i ledningen och även han var en vinnare efter att ha fått ett lopp i kroppen efter uppehåll.

Corinne Af Solnäs blev överflyglad i starten, men Peter Untersteiner hade turen på sin sida och kunde glida ut i andraspår. Det femåriga stoet kunde sedan överta ledningen och väl i tät blev det odramatiskt.

Resultat V86

Rätt rad: 4-5-2-9-5-7-4-5
Åtta rätt: 2.167 kronor
Sju rätt: 21 kronor
Sex rätt: jackpot

Omsättning: 22.225.890 kronor
System: 651.772 stycken

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.