Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvato gav bra besked

Foto: SIDMAKARN
Solvato travade 1.13 sista varvet när han kvalade på Åby igår. Foto: SIDMAKARN

För två år sedan vann han Olympiatravet. Igår kvalade Solvato på hemmaplan i sitt första framträdande sedan Prix de France för drygt 13 månader sedan.

Publicerad:
USA-födde Solvato har en skadefylld period bakom sig med en spricka i ett hovben som tog lång tid att läka, men i onsdags på Åby var det dags att spänna på en vojlock igen.
I ett kvallopp på Åby satt Stefan Söderkvist i vagnen bakom den numera av Admir Zukanovic tränade mångmiljonären och Solvato löste uppgiften på tillfredsställande sätt. Via 1.13 sista rundan landade sjuåringen på 1.16,1/2.140 meter.
- Det är en mycket fin häst som kändes jättebra i kvalloppet, sade körande Stefan Söderkvist.
 
Prix d'Amérique förra året
Tränaren Admir Zukanovic var också nöjd efteråt.
- Det såg bra ut och nu ska vi fundera på framtiden. Jag vill sova på saken, sade Admir Zukanovic.
Solvato har gjort 50 starter i liver, vunnit tolv av dem och sprungit in nästan sex miljoner kronor.
Segern i Olympiatravet är förstås den största, men under vintermeetinget 2014-2015 vann hästen ett B-lopp, Prix de Bourgogne, och var med i både Prix d'Amérique och Prix de France, dock utan större framgång.


<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zfaZx_ahXHE" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
FAKTA

Olympiatravet

Svensk Travsport och Sveriges Olympiska Kommitté har sedan 1979 haft ett samarbete som varje år utmynnar i Olympiatravet, vilket avgörs på Åby i april. En del av omsättningen på V75 denna lördag tillfaller Sveriges Olympiska Kommitté som sedan fördelar pengarna bland svenska olympier och paraolympier. För hästarna handlar Olympiatravet om 2.140 meter med bilstart och 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.