Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spansk skräll i Finland

Foto: GERARD FORNI
Trebol var först över mållinjen i Kouvola. Foto: GERARD FORNI

Det blev en ordentlig överraskning i det finska storloppet Kymi Grand Prix, då det spanska ekipaget Trebol tillsammans med Gabriel Angel Pou Pou spurtade till seger och blev det första spanska ekipaget att vinna ett grupp I-lopp.

Publicerad:

Banan i finska Kouvola såg inte ut att vara den snabbaste efter ett regnväder och det gynnade Trebol (e. Hot Blues) då han hamnade i tredje utvändigt, samtidigt som Maven forcerades till ledningen i en tuff öppning. De första 500 meterna gick efter 1.07,5 och Maven kom upp till varvet på 1.10,5. I sista sväng ryckte Maven och såg ut att gå emot en klar seger, men den tuffa öppningen satt i benen och hon stumnade lite över upploppet.

Istället kom Trebol flygande längst ut i banan och kunde enkelt koppla ett säkert grepp före en bra spurtande Oasis Bi. Maven höll till godkänt till tredjeplatsen.

Förstapriset var hela 85.000 euro och segertiden för Trebol skrevs till 1.11,8a/2.100 meter. Det var andra framträdandet för spanjoren i norra Europa. För ett par veckor sedan var han sjunde häst i mål i Oslo Grand Prix på samma tid. Totalt har åttaåringen tjänat 208.080 euro hittills i år och totalt under karriären har han tjänat 490.662 euro på 73 starter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.