Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Staro Italy i Sommartravets final

Det sägs att det är svårt att ta in tillägg på snabba sommarbanor. Så var i alla fall fallet i Sommartravets final då Staro Italy, som startade på startvolten, vann efter fin resa.

Publicerad:
Thomas Uhrberg serverade Staro Italy en fin resa i tredje invändigt och med ett drygt halvvarv från mål gick han ut som första häst i andraspår. Greppet var kopplat redan 200 kvar och hästen stack undan till mycket enkel seger, visserligen hjälpt av att Venkatesh dragit på i ursinnigt tempo i spets.
– Det gick lite för fort i täten, men det gynnade oss på flera sätt. Dels fick vi bra resa, men sedan är det svårt för tilläggen att ta in meter när det går så fort. Jag petade till hästen 900 kvar och fick fint svar då. Team Uhrberg är klart på G, sade en nöjd Jägersrotränare efteråt.
 
Segertiden blev 1.12,7/2.140 meter och segern var värd 300.000 kronor.
 
Två spetssegrar
 
Kallblodsloppet blev en enkel historia för B.W.Modde sedan han kommit till ledningen när ett varv återstod. Han inledde visserligen loppet i tredjespår, men Ulf Ohlsson såg ut att ha allting under kontroll. Över upploppet satt Ulf Ohlsson blixtstilla och ekipaget vann med säker längd. Segermaskinen tog därmed sin tolfte seger i karriärens 22 start.
 
Ledningen vann även Ni Talar Bra Latin ifrån. Stefan Söderkvist övertog spets efter första sväng med Petri Puros talang och därefter var det ingen som var i närheten att utmana på 1.13,2/2.640 meter.
– Jag vill väl inte säga att han joggade tiden, men han gjorde det med krafter kvar. Det kändes bra under vägen, även om man aldrig kan vara säker på sin sak, var Söderkvists omdöme efteråt.
 
Första tränarsegern på V75
 
Trots att ha gått i dödens bitvis i loppet lyckades Persos Bojje vara först över mållinjen tillsammans med Nicklas Westerholm. Kusk- och tränartalangen visade stor kyla under vägen då han släppte ner en konkurrent framför sig med dryga varvet från mål, för att sedan också sitta kvar i den ryggen när attackerna kom. Det löste sig perfekt invändigt in mot upploppet och segern var aldrig i någon fara.
– Jag har vunnit på V75 tidigare, men aldrig som tränare. Det här var riktigt roligt och det var vår dag i dag, sade Westerholm.
 
Sist, men inte minst, ska Önas Jocke nämnas. Fredrik Pedersen serverade sin häst en resa i tredje utvändigt i klass I-försöket. På sista bortre långsidan var det Önas Jocke som fick dra tåget i tredjespår, men det bekom honom inte det minsta. Över upploppet var han bara starkast och segergesten kom i god tid före mål.
– Rättvik på sommaren är alldeles underbart och det här var kul. Det har gått trögt senaste månaden, men nu ser det bättre ut igen, sade Dalatränaren i vinnarcirkeln.
 
Rätt rad blev: 3–6–1–1–15–6–4
 
7 rätt gav: 11.835 kronor
6 rätt gav: 150 kronor
5 rätt gav: 18 kronor
 
Omsättning: 72.144.962 kronor
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.