Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST:s chefsveterinär slutar

Foto: MARIA HOLMÉN
Göran Åkerström byter ut kontorsrummet på ST mot ett annat arbetsrum på FEI:s högkvarter i Lausanne. Foto: MARIA HOLMÉN

Svensk Travsports chefsveterinär Göran Åkerström lämnar sitt jobb för ett verkligt toppuppdrag: att bli veterinary director på det internationella ridsportförbundet, FEI, i Lausanne!

Publicerad:

Det berättas i ett pressmeddelande från ST. Göran Åkerström slutar på travförbundet i månadsskiftet augusti-september.

Arbetet i Lausanne kommer bestå av i huvudsak samma uppgifter som Göran ansvarat för på Svensk Travsport. Men det är lite skillnad i dignitet. FEI har 133 medlemsländer och i tjänsten som veterinary director ingår ansvar för veterinära frågor under stora mästerskap, som OS och VM.

Avdelningen han chefar för har sex anställda och den veterinära chefen ingår i internationella ridförbundets ledningsgrupp. Göran kommer att vara FEI:s talesperson i djurskydds-, smittskydds-, medicinerings- och antidopingfrågor.

– Jag är otroligt glad och stolt över att få chansen att jobba med hästvälfärd på internationell nivå för FEI. Samtidigt är det med blandade känslor jag säger upp mig då åren på ST har varit utvecklande och fantastiskt roliga. Jag har fått jobbat med det kanske bästa teamet i världen när det gäller hästvälfärd och kommer att sakna alla väldigt mycket, säger Göran i pressmeddelandet.

Göran Åkerström tog över 2012 efter Peter Forssberg som chef för Svensk Travsports veterinära avdelning. Han kom då från en tjänst på Jordbruksverket. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.