Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Support Justice redo

Foto: GERARD FORNI
Support Justice är nu redo för Frankrike Foto: GERARD FORNI

Norske Åby Stora Pris-vinnaren Support Justice var som väntat överlägsen i Bjerkepokalen och är nu redo för start i Prix de Belgique och sedan Prix d'Amerique.

Publicerad:

Geir Vegard Gundersen inledde i andra par utvändigt, men körde till spets efter 600 meter med Support Justice. Väl där fick han öppna första varvet efter beskedliga 1.15,2. Men det gick desto snabbare sista halvvarvet när Geir Vegard drog ner det norska huvudlaget. Då fick Support Justice en helt annan fart och lämnade det övriga fältet efter en avslutning på strax under 1.10 sista 500.
– Jag är jättenöjd. Nu kan vi börja packa för Frankrike-resa, kommenterade Geir Vegard, som ändå vill ligga lågt i förhandssnacket inför Prix d'Amerique.
– En sådana som Maharaj vann först fjärde gången han startade i loppet och för oss är det debut. Man måste tänka på att det handlar om världens största travlopp och tjänar man en fin slant är det bra gjort.

Support Justive segrade i Bjerkepokalen på 1.14,3a/2.100 meter och fick 100.000 kronor i belöning. Snabbare tider och större pengar väntar sista söndagen i januari på Vincennes.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.