Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk Mästarinna skadad

Foto: HANOLD/ALN
Youana skadade sig i dagens gulddivision på Åby. Foto: HANOLD/ALN

Youana skadade sig i kvällens gulddivision och framtiden är nu oviss för fjolårets svenska mästare.

Publicerad:

Åbyhästen satt i rygg på ledaren och vinnaren Candor Hall när klungan svängde in på upploppet. Kort senare tappar Youana travet och går över i galopp.

– Hon kändes precis som hon skulle fram till det ögonblicket. Det kändes som att hon fick en reaktion av något slag, sade Örjan Kihlström efteråt.

Catharina Johansson och maken Calle duschar stoet när Travronden pratar med dem och Youana stödjer på samtliga ben.

– Det är vänster fram som hon har ont i och vi är ganska säkra på att något är fel, men vad är svårt att säga. Youana har blivit lite stressad och det tar vi som ett tecken på att något är galet, säger Calle och suckar.

– Hon skulle bara få det här loppet innan Frankrikestarten i Prix Helen Johansson och Örjan Kihlström var jättenöjd med hur hon kändes i provstarten och under loppet. Det här gick på en bråkdelen av en sekund och kanske var det banan som gjorde det eller något helt annat. Det är inte viktigt just nu, vad som är viktigt är att vi står här med en skadad häst. Det är så små marginaler i den här sporten och det går inte att ta något för givet. Frankrikeplanerna kan vi nu avskriva helt, säger Calle.

– De är helt utraderade, fyller Catharina i.

Vad händer nu?

– Vi får åka hem och avvakta ett veterinärbesök så snart som möjligt.

Youana har tagit tio segrar på 44 starter och tjänat drygt 3,1 miljoner kronor. Stoet vann ifjol bland annat Sto-EM och Sto-SM och tillhör Sveriges allra bästa hästar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.