Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk seger i galoppfyllt storlopp

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Exodus Hanover tog sin första seger i Europa när han vann Grosser Preis von Deutschland. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Framgångarna fortsätter för storhästägaren Lennart Ågren och idag kunde han räkna in ytterligare en storseger när Exodus Hanover vann det tyska storloppet Grosser Preis von Deutschland.

Publicerad:

Det blev en dramatisk inledningen på loppet då många hästar galopperade i första sväng och en av de som försvann var Sciacallo O.M. (e. Yankee Slide) som tillhörde de mer betrodda. Kenneth Haugstad kom bra genom från bakspår med Exodus Hanover (e. Andover Hall) och hamnade i femte häst när hästarna radade upp sig på innerspår.

I sista sväng avancerade han fram i andraspår och kom upp i ryggen på Marcus Lindgrens British Steel (e. Kadabra) som hade gått ut i dödens på sista bortre långsidan efter att följt med som tredjehäst. In på upploppet vreds Exodus Hanover ut till attack och han avgjorde säkert den sista biten.

– Det största problem var i den första svängen då det var mycket galopper. Jag tyckte att jag hade en stark häst hela vägen och i sista sväng kändes det som att vi skulle vinna, sa Kenneth Haugstad i vinnarcirkeln.

British Steel gjorde ett bra lopp som tvåa, medan Holger Ehlerts Sing Hallelujah (e. S.J.’s Caviar) blev trea från rygg på ledande Jamil Cortina (e. Ganymede) som var slagen i sista sväng. Segertiden för Exodus Hanover 1.11,8/1.680 meter.

Exodus Hanover kom till Roger Walmann från USA ifjol och hade gjort tolv starter i den nya regin utan att vinna lopp. Men fyraåringen har varit ute i tuffa sällskap och bland annat stött på Nuncio flera gånger tidigare i år. Dagens seger var värd 90.000 euro och British Steel fick hälften för sin andraplats.

Det var femte året i rad som Grosser Preis von Deutschland har vunnits av svensktränade hästar. Ifjol vann Riff Kronos och innan dess segrade Dreams Take Time, On Track Piraten och Tamla Celeber.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.