Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskdominans på Enghien

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Oliver Kronos fick behålla segern efter dramatik. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

När Prix du Pont des Arts kördes idag på Enghien blev det svensk dominans då de fyra första hästarna i mål hade svenskintressen. Segern gick till Oliver Kronos fick behålla segern efter att domarna kollade om på hans trav.

Publicerad:

Det blev ett dramatiskt lopp för Ulf Stenströmers Oliver Kronos (e. Varenne). Från innerspår blev han över och hamnade i fjärde invändigt och satt ordentligt fast. Dock löste det sig efter halva loppet då han kom ut i andraspår. I sista sväng fuskade Oliver Kronos med travet ett flertalet gånger, men över upploppet kom han tillbaka starkt och avgjorde säkert kort före mål över det långa upploppet.

– Jag vet om att han har lite problem med travet runt sista sväng och därför tog jag det lugnt. Sedan lät jag honom gå över upploppet och då avgjorde han säkert, sa Carl Johan Jepson till franska tv-kanalen Equidia.

Domarna kollade länge på reprisen av loppet för att beslutade om Oliver Kronos skulle få behålla segern eller inte, men domarna valde att ge honom segern. Segertiden skrevs till 1.13,3a/2.150 meter och förstapriset var 19.800 euro. En tiondel långsammare travade italienskfödde Pioneer Gar (e. Varenne), som tränas av Johanna Lindqvist. Han hade kopplat grepp i början av upploppet, men kunde inte stå emot vinnaren.

– Han kommer att resa i morgon och kommer hem på fredag. Det är inte omöjligt att vi åker ner till Frankrike senare i vintern, sa Ulf Stenströmer till ATG Live.

Tredjeplatsen gick till Marcus Lindgrens Namale Kronos (e. Ken Warkentine), som fick en fin resa och avslutade piggt. Som om det inte räckte blev Stall Arvidssons You Talking To Me (e. Credit Winner) fyra. Han tog ledningen och släppte och det blev senare tredje invändigt. När luckan kom över upploppet spurtade sjuåringen starkt.

På femte plats blev det danskt genom Flemming Jensens Pingus Vang (e. S.J.’s Photo). Han forcerades till ledningen, men var slagen in på upploppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.