Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt rekord av Spring Erom

Foto: HANOLD/ALN
Spring Erom noterade nytt svenskt rekord under måndagskvällen i Halmstad. Foto: HANOLD/ALN

Tio år har han hunnit bli. Spring Erom verkar inte veta om det själv då han inte visar några som helst ålderkrämpor. Under måndagskvällen noterade han nämligen nytt svenskt rekord i Halmstad.

Publicerad:

1.12,9/2.700 meter – så lyder det nya svenska rekordet för femåriga och äldre hingstar/valacker som Spring Erom satte i Halmstad under måndagskvällen.

Dan Widegren-trändade tioåringen kördes som så många gånger förr av Björn Goop. Efter att ha kommit igenom bra i det nio hästars lilla fältet, valde Goop att attackera i fjärdespår på sista bortre långsidan. Över upploppet tog sedan Spring Erom fram sin vinnarskalle och avgjorde säkert kort före mål.
– Det är en järnhäst som alltid kommer tillbaka. Han har varit nere på knock ett par gånger och man kan inte annat än älska honom. När jag vek ut i fjärdespår svarade han härligt och sedan vet man att han alltid går in till mål, berömde körande Björn Goop.

Det tidigare rekordet innehades av Caballion på 1.13,2/2.680 meter som sattes i Rättvik den 6 juli 2011.

Fyra BC-försök

Under måndagen avverkades även fyra lopp i unghästserien Breeders Crown. Två imponernade segrare bjöds det på bland treåringarna. Bland hingstarna/valackerna visade sig Fascinations lillebror Wild Is The Wind bara bäst från dödens för sin tränare Sören Norberg. På stosidan bärgade Anders Svanstedt-tränade Creme de la Creme fjärde raka triumfen och är fortsatt obesegrad.

Fyraåringarna då? Bland stona gjorde Goosebumps Pellini ett starkt lopp i dödens, men hade inte mod att stå emot en smygkörd Twin's Zindy, som tränas av Svend Dyhrberg.

Bland hingstarna/valackerna såg det upplagt ut för fjolårets Kriterievinnare Je t'Aime Express, som fick varva på beskedliga 1.15,8, men i en 1.09-avslutning sista 500 klarade han inte av att stå emot Lars I Nilsson-tränade Flex Lane.
– Det blev ett tufft sistavarv och han imponerade. Det var en fin skalp han tog av Kriterievinnaren, det var starkt gjort, berömde körande Johnny Takter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.