Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tango Negro bäst i Breeders Course

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Tango Negro vann Breeders Course för treåringar på Jägersro. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

I Breeders Course finalen för treåriga hästar vann italienskfödde Tango Negro trots en resa utvändigt ledaren hela loppet.

Publicerad:

Dragster och Roger Malmqvist tog ledningen och efter 1.08,5 första varvet dämpades tempot till 1.12,1 första varvet.
Utvändigt ledaren löpte Tango Negro (e. Infinitif) och det var dessa två som kom att duellera upploppet ner. Dragster såg slagen ut i början av upploppet, men var inte långt ifrån att kontra. Både Dragster och Tango Negro svarade för rejäla insatser där Tango Negro var den bästa för dagen.
– Det här är är stort för mig och det var så länge sedan jag vann ett större lopp, sade Peter Ingves som kastade körspöet i luften när mållinjen passerades.
– Ledaren stretade emot bra, men min häst var bäst av alla i loppet. När jag drog ner norsken fick jag ett jäkla svar, sade Peter Ingves.
Förstapriset var 550.000 kronor och segertiden blev 1.12,5a/1.609 meter.
– Det är tufft att vinna från dödspositionen, men han blir bara bättre och bättre. Jag har sagt att han inte är någon fighter, men han motbevisar mig, sade Tango Negros tränare Jerry Riordan.
Favoriten Pacific Broline satt i fjärde ytter, följde med i rygg i tredjespår 700 kvar, men var utan chans att blanda sig tätplaceringarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.