Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tess vann i Delicious frånvaro

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Eketorpets Tess motsvarade det tunga favoritskapet hon fick efter strykningen av Delicious U.S. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Vädret både i Sundsvall och Stockholm var inte det bästa. Medan Bergsåker bjöd på en hård bana, så var Solvallas väldigt tungsprungen. Örjan Kihlström dominerade på det tunga underlaget och vann tre V86-lopp trots att hans bästa chans på förhand blev struken.

Publicerad:

Den tunga banan på Solvalla orsakade lite dramatik för V86-spelarna redan innan huvudtävlingarna hade kommit igång. Med två minuter kvar till inlämningsstopp av V86 valde Daniel Redén att stryka omgångens stora favorit Delicious U.S, vilket gjorde att 84 procent av de dryga 20 miljonerna i omsättning blev omfördelade på andra hästar i loppet och rörde till det för spelarna. Som tur för de allra flesta vann ettan på turordningen, Eketorpets Tess, efter att lett loppet runt om. Segertiden skrevs till 1.16,7a/2.140 meter

– Hon var klar andra häst på pappret och så blev det också från det fina utgångsläget, sa Peter Untersteiner efter segern. 

Även ganska hårt betrodda Beer Summit blev struken i den andra V86-avdelningen på Solvalla, men den kom i god tid innan spelstopp. Det gjorde att Standout blev ännu större favorit än vad han skulle varit på förhand. Från dödens reglerade Stefan Melanders sexåring sjuhästarsfältet och kunde vinna säkert på 1.15,5a/1.640 meter, efter att avslutat 1.16,2 sista halvvarvet.

– Det känns som att formen kommer mer och mer. Jag såg att Kaj ville köra i ledningen och jag vet inte om det är så stor skillnad att sitta utvändigt idag, sa körande Örjan Kihlström. 

Örjan tog till slut en trippel på V86 efter att han har vunnit med Roger Walmanns Beppe Am och Stefan Melanders Ski To The Max också. Beppe Am har tagit stora steg framåt på sistone och tog sin andra raka seger när han spurtade starkast över upploppet och vann på 1.18,2a/2.640 meter. 

– Han var jättefin och var pigg och fin hela vägen och hade lite krafter kvar, sa Örjan Kihlström.

Ski To The Max var kanske dagens mest övertygande vinnare då hon fick en tuff resa fram till dödens och tempot var snabba 1.13,4 första varvet. Trots det kunde Örjan sitta tillbakalutad hela upploppet och vann på 1.14,4a/1.640 meter. 

På Bergsåker kom Ulrika Rehns Voulez Vous från en andraplats på V75 och gick ner lite i klass. Ulf Ohlsson, som körde honom för första gången, styrde resolut fram i dödens och avgjorde den tunga vägen på 1.15,3a/2.140 meter. 

– Det gick sakta och jag kände mig tvingad att gå fram om jag skulle ha med det att göra, sa Ulf Ohlsson efter segern. 

I omgångens kallblodslopp blev det en enkel favoritseger när Järvsö Blomster ledde ett sprinterlopp runt om på 1.26,4/1.640 meter. Spetsseger blev det även för Klaus Kern och Let’s Dance D.E. som dundrade runt på dagssnabbaste 1.13,2a/1.640 meter.

Rauno Pöllänen vann med Snowman, som spurtade starkast från andra utvändigt och kom i mål på 1.13,6a/1.640 meter. 

– Jag förstod när jag såg startlistan att han skulle ha god chans då han har hög lägstanivå. Jag behövde bara köra sista 300 meterna på honom. 

Rätt V86-rad:
10–7–2–1–9–11–2–6

Utdelning:
8 rätt: 385 kronor
7 rätt: jackpot
6 rätt: jackpot

Omsättning:
20.706.652 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.