Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timbals sommar oviss

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Timbal måste vila och årets storlopp kan vara i fara. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Hon blev sent struken i sitt försökslopp till Drottningens Pokal i fredags. Den närmaste framtiden är fortfarande oviss för Robert Berghs stjärnsto Timbal.

Publicerad:

Det är Assar Engblom, tidigare ordförande för både STC (nu ST) och UET, som äger Timbal. Han var som vanligt på plats i fredags på Åbytravet, men fick tyvärr inte se sin Timbal på tävlingsbanan.
– Hon var haltfri, men fortfarande svullen i det högra bakbenet. Därför kunde vi ju inte starta, berättar Assar, som förstås haft roligare perioder i sitt travliv.
Precis nu när högsäsongen drar igång på allvar så tvingas Timbal istället till vila.
– Det känns väldigt tråkigt, men samtidigt är det här sådant som händer ibland inom travet. Det får man acceptera.

Ett av de stora målen i år för Timbal är Stochampionatet. Men om hästen hinner komma tillbaka till dess vet man inte i dagsläget.
– Hon är fortfarande svullen i högra bakbenet och ska få en viloperiod innan det blir återbesök hos veterinären. Då får vi förhoppningsvis klarare besked.

Kan det vara en varning på gaffelbandet?
– Ja, det skulle det kunna vara.

Robert Bergh hoppas förstås att stjärnstoet kan återuppta träningen så snabbt som möjligt.

– Förmodligen har Timbal vrickat sig. I nuläget finns ingen progros på hur lång tid hästen blir borta, berättar Robert via SMS.

Timbal var segerrikaste travhästen i landet förra året med sina 14 vinster, där finalsegern i långa E3-finalen var det största. Hittills har hon tjänat 2.342.166 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.