Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per tog sista chansen

Foto: HANOLD/ALN
Per Nilsson vann ungdoms-SM med Anna Rönning-tränade Hollywood Maker. Foto: HANOLD/ALN

25-årige Per Nilsson tog sista chansen att vinna ungdoms-SM. Nästa är år han för gammal för att köra detta lopp.

Publicerad:

Åldersgränsen för att få vara med i ungdoms-SM är 25 år och det är precis det Färjestads-lärlingen (jobbar hos Stig Sjögren) Per Nilsson fyller i år.

I Anna Rönnings fyraåring Hollywood Maker hade Per ett oemotståndligt segervapen i ungdoms-SM.  Egon Lavec-sonen tog åttonde segern på 13 starter i år och följde upp V75-segern Unionstravsdagen på hemmabanan med att nu förära sin kuskpartner ett SM-tecken. 

Per Nilsson lämnade inget åt slumpen utan körde på första långsidan fram utvändigt ledande Alfa Tesoro. Där förivrade han sig inte utan lät bli att försöka vara med i Ritzos attack mot täten ut på slutrundan. På upploppet hade Hollywood Maker de bästa krafterna och han vann säkert på 1.14,2a/2.140 meter.

- Oskar (J Andersson, bakom Ritzo, reds.anm.) kom så fort att det inte var någon idé att försöka svara, förklarade Per Nilsson händelseutveckllingen.

Per har i år satsat hårt på löpkörningen och passerade nu 250 körda lopp (28 segrar) under 2015. 

Ritzo/Oskar J Andersson höll till andraplatsen och Manley/Oskar Kylin-Blom knep tredjepriset i ungdoms-SM.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.