Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tombolavinst för Creatine

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Creatine och Johnny Takter drog pole-position för att ta hem storpotten i Yonkers International Trot. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

USA-hästen Creatine på innerspår med norske Papagayo E. bredvid sig. Det var de stora vinnarna av overseas-gästerna när startspåren i det återuppståndna VM-loppet lottades.

Publicerad:
Startspåren har stor betydelse på 800-metersbanan Yonkers även när distansen nu ökas från normala 1.609 meter till den traditionella VM-loppsdistansen 2.011 meter. Det betyder två och ett halvt varv istället för två på denna oval.
 
Att ha ”höga nummer” förämrar chanserna till en framskjuten placering kraftigt och det drabbades Mosaique Face, B.B.S.Sugarlight, och Oasis Bi  av.
 
Prissumman i Yonkers International Trot är fantastiska en miljon dollar med hälften till vinnaren och det innebär att en seger i det här loppet tangerar vad en vinst i självaste Prix d´Amerique ger!

Startlista

Yonkers International Trot, lördag 10 oktober, 2.011 meter autostart, samlad prissumma 1.000.000 dollar:
1 Creatine - Johnny Takter
Papagayo E. - Ulf Ohlsson
Rod Stewart - Enrico Bellei
Timoko - Björn Goop
Bee A Magician - Brian Sears
On Track Piraten - Erik Adielsson
Natural Herbie - Verlin Yoder
Mosaique Face - Adrian Kolgjini
B.B.S.Sugarlight - Johan Untersteiner
10 Oasis Bi - Örjan Kihlström
 
Så här fördelar sig antalet vinnande hästar utifrån startspår på Yonkers mellan 1 januari och den 26 september i år (källa: yonkersraceway.com):
 
Spår 1: 425 vinnare (19,8 procent av de som haft spår ett)
2: 350 vinnare (16,3 procent)
3: 304 vinnare (14,2 procent)
4: 376 vinnare (17,5 procent)
5: 304 vinnare (14,2 procent)
6: 176 vinnare (8,4 procent)
7: 127 vinnare (6,3 procent)
8: 70 vinnare (4,6 procent)
9: 7 vinnare (6,3 procent)
10: 6 vinnare (5,5 procent)
 
Loppen på Yonkers innehåller nästan aldrig fler än åtta hästar. Statistiken ovan innefattar 2.145 lopp. Av dem har det endast funnits hästar med spår nio och tio 111 respektive 108 gånger. Statistiken skiljer inte heller på travlopp och passgångarlopp. Lite grovt tillyxat kan man säga att vinnarna på Yonkers finns ungefär fem lopp av sju på spåren ett-fem och alltså en gång av fem på innerspår. Spelfavoriten vinner knappt hälften av loppen.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.