Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppkväll för Untersteiner

Foto: SIDMAKAREN
Zigge Silvio tog sig förbi Xlnt Conway Class. Foto: SIDMAKAREN

Under årets första elva dagar kunde Peter Untersteiner bara räkna in en stallseger, men under de tre senaste dagarna har han tagit sju segrar, varav en fyrling på Åby igår, vilket gör att han gick om Daniel Redén och nu toppar tränarligan efter årets första två veckor.

Publicerad:

Peter Untersteiner satt själv upp bakom alla fyra vinnarna (Questionmark, Zigge Silvio, Route Sixty Six och Elvira Diablo) och då brände han ändå med sin bästa segerchans på förhand, Thaitec, som var spelad till 16 för tio på toton.

För Zigge Silvio var det första starten på nio månader och han kunde vinna direkt i comebacken efter en resa i rygg på ledande favoriten Xlnt Conway Class. Muscle Mass-sonen lovade mycket som treåring, men fjolåret blev förstört av skador och han gjorde bara en start.

– Han vann årsdebuten ifjol, men var inte alls bra. Vi fick operera framknäna på honom och sedan har han fått tid på sig. Det är en häst som har potential att gå långt och det var värt att vänta på honom. Därför var det roligt att visa upp honom så fräsch och fin som han var igår, berättar Peter Untersteiner.

Det gör att Peter Untersteiner nu har flest årssegrar av tränarna i landet. Stallet har vunnit åtta av 28 segrar hittills och är en seger före Daniel Redén och två före Robert Bergh.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.