Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treårige Traders imponerade stort

Foto: MARIA HOLMÉN
Jos Verbeeck styrde in treårige Traders till seger på Vincennes. Foto: MARIA HOLMÉN

Vincennes har fina tävlingar under lördagen och ett av många trevliga lopp som avgörs var ett treåringslopp, Prix Emile Wendling (€85.000), där vinnande Traders imponerade stort.

Publicerad:

Traders (e. Ready Cash - Graziella) är italienskfödd och tränas av Philippe Allaire. Den treårige hingsten hade före dagens lopp gjort fyra starter och kom med två raka segrar bakom sig. Vinsterna hade tagits i Mons i Belgien och Duindigt i Holland.
Traders kördes av Jos Verbeeck som pressade på ledande Tesoro Degli Dei första 700 meterna, men fick svar och fick vandra loppet igenom utvändigt om ledaren. Trots det klev Traders bara undan till lätt seger över upploppet och Jos Verbeeck bjöd på segergest när mållinjen passerades. Segertiden blev 1.14,4/2.700 meter och förstapriset var 38.250 euro.
Tvåa blev Calita Wood (e. Goetmals Wood - Qualita Bourbon) som kördes av Jean Pierre Dubois.  Stoet fick en löpning i andra ytter, men var utan chans att utmana vinnaren över upploppet.
Traders är Graziellas första avkomma. Mormor till Traders är Working Mom som bland annat lämnats Express Road (€499.321).
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.