Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tummen upp för bygge

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Åbytravet har fått tummen upp till planeringen av hotell och mässhall.

Publicerad:

Politikerna i Mölndals kommunstyrelse ställde sig i veckan bakom Åbys detaljplan som bland annat innefattar byggandet av ett 16 våningar högt hotell och mässhall. Det skriver Göteborgs Posten idag.
”Vi har fått en del protester från närboende. Det finns en oro för att ett bygge kan leda till ökad trafik, mer folk i området som skulle kunna störa dem som redan bor där och att hotellet kommer att skugga en del av husen. Men den samlade nyttan väger faktiskt tyngre i det här fallet”, säger kommunalrådet Stefan Gustafsson (S) till GP.
”Vi ska ansvara för travet, men också fungera som fastighetsägare. Tanken är att vi ska teckna avtal med en mässarrangör och detsamma gäller hotellbiten. I nuläget finns ingen hotelloperatör klar”, kommenterar Åbytravets vd Nils Andréasson.  
Under hösten kommer Åbytravets ledning, styrelse och samarbetspartners att arbeta med de ekonomiska detaljerna för att kunna presentera ett förslag för medlemmarna i Åby travsällskap i början av nästa år. Andréasson har en förhoppning om att spaden kan sättas i marken hösten 2016 och att bygget ska stå klart våren 2018.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.