Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två Sprintermästare möts

Foto: null
Sprintermästaren Orecchietti möter Sprintermästaren Quid Pro Quo!

Sprintermästaren och Årjäng Stora Pris-vinnaren Orecchietti är anmäld till ett snabblopp på Axevalla nu på tisdag, liksom Sprintermästaren Quid Pro Quo!

Publicerad:

Nioårige hingsten Orecchietti (e. From Above) segrade bland annat i Sprintermästaren och Fyraåringseliten 2011. Året efter var vinsten i Årjängs Stora Sprinterlopp det största, men därefter blev det bara sporadiska framträdanden för den skadedrabbade hästen.

Den tidigare Stefan Hultman-tränade nioåringen har inte startat sedan Sundsvall Open Trot i augusti 2014. På tisdag planeras dock en comeback i ett vanligt snabblopp på Axevalla i Pasi Aikios regi. Det handlar om 2.140 meter med bilstart och ett förstapris på 35.000 kronor. Det roliga i sammanhanget är att även Svante Båth anmält sin Sprintermästare Quid Pro Quo (e. Yankee Glide) till samma lopp. Båda är dessutom uppfödda av Menhammar Stuteri AB!

Just nu är fem hästar anmälda till Axevalla-loppet, men fler kan tillkomma fram till 09.00 på onsdag. Sammanlagt har Orecchietti ordnat 19 vinster och tjänat 4.325.860 kronor. Sjuårige Quid Pro Quo gör sin första start sedan den 14 november förra året. Han har 15 segrar samt 6.698.260 kronor på kontot.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.