Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två V75-vinnare möts

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Conrads Wilhelm efter V75-segern hemma i Årjäng i somras. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

I ett av dagens lunchlopp i Örebro möts två värmländska V75-vinnare fjol: Kristian Lindbergs Conrads Wilhelm och Peter Cederins Ägir Briljant.

Publicerad:

Conrads Wilhelm var rikshäst ifjol och därtill en framgångsrik sådan också. Årets enda seger kom självaste V75-dagen på hemmabanan Årjäng och när riksstallet som ägde Wilhelm ”ombildades” i höstas blev auktionsbeloppet 202.000 kronor för de som ville fortsätta med Crazed-sonen.

Sedan dess har Conrads Wilhelm hunnit vinna ett lopp till, ett enkelt lopp på Bjerke där femåringen inte behövde bruka alla sina krafter. Conrads Wilhelm, som blir den största favoriten i dagens V4-omgång har inte varit helt säker på benen och Kristian Lindberg vill inte ge sig in i någon chansartad körning om positioner i börjkan.

- Han är stabilare när han börjar längre ut bakom vingen. Jag kör på säkerhet från start för att han ska hitta rytmen, det är galopprisk första 200 meterna, säger Kristian Lindberg.

Om Lindberg inte kan känna sig säker på att Conrads Wilhelm går felfritt så är Peter Cederin ännu mindre säker på den saken när det gäller Ägir Briljant. Denne har galopperat i tre av de fyra senaste starterna och överhuvudtaget har han inte riktigt fått till det efter den fina period han var inne i förra våren, som toppades med V75-segern påskhelgen på Romme.

- Ägir Briljant känns bättre än någonsin i träningen, men galopperar i loppen. Nu provar vi att sätta på en halsbygel för att se om det hjälper, meddelar Peter Cederin.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.