Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Un Mec d'Heripre spetsvann på 1.10,0

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Un Mec d'Heripre. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Under lördagen avgjordes Criterium de Vitesse de Basse Normandie (€100.000) i Argentan i Frankrike där det blev favoritseger genom Un Mec d'Heripre och Jean Michel Bazire.

Publicerad:

Loppet kördes i högervarv och Un Mec d'Heripre var snabb ut och kördes till ledning kort efter start. Det var en position som den åttaårige hingsten stannade i hela vägen. Över upploppet utmanades han av Billie de Montfort som travade utvändigt om denne, men Un Mec d'Heripre höll undan till säker seger på 1.10,0a/1.609 meter. Förstapriset var 45.000 euro och tränar vinnaren gör Fabrice Souloy.
Billie de Montfort, som kördes av Eric Raffin, svarade för en rejäl insats som tvåa. Trea blev Tabriz du Gite som fick tugga på i tredjespår  andra halvan av loppet.
I första sväng galopperade Robert Bergh-tränade Kadett C.D. i rygg på ledaren och blev diskvalificerad. Diskad i början av loppet blev även Daniel Redén-tränade Luckycharm Hanover. Svenskägda Moving On, som kördes av Franck Nivard, följde med i rygg på Tabriz du Gite, som blev trea, i tredjespår, men tappade över upploppet och slutade sjua på 1.11,0.
Un Mec d'Heripre (e. Orlando Vici - I Love You Darling) gjorde i år sin femte start och tog sin första seger. Förra året gjorde hästen bara tre starter, men vann i två av dessa, bland annat grupp II-loppet Prix du Bourbonnais på Vincennes. 2014 var Un Mec d'Heripre etta i mål i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro, men blev då diskvalificerad för trängning.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.