Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner skrällde

Foto: MIA TÖRNBERG
Johan Untersteiner bjöd på segergest på hemmaplan. Foto: MIA TÖRNBERG

Många trodde att Mellby Viking eller Alfas da Vinci skulle vara lösningen i V75-inledningen. Så blev det inte då krafterna tröt och Johan Untersteiner skrällde med Jane's Hugo.

Publicerad:

3.140 meter väntade i V75-inledningen där det blev skräll. Johan Untersteiner och Jane's Hugo snabbstartade till ledningen in i första sväng, innan Untersteiner valde att överlåta täten till Thomas Uhrberg och Tor Mento.

Efter drygt ett varv fick Tor Mento upp Alfas da Vinci och Joakim Lövgren i dödens, samtidigt som Mellby Viking placerades längst bak i kön.

1.300 meter från mål satte Kontio in attacken med Mellby Viking som fick traska i tredjespår resterande del av loppet. Redan in mot sista sväng hade Mellby Viking problem att blanda sig i segerstriden, liksom Alfas da Vinci.

Istället fick Johan Untersteiner perfekt lucka med Jane's Hugo, som tackade för det genom att avgöra säkert före Tor Mento och For Pleasure As.
– Thomas Urhberg kom i rejäl fart och jag vet att Tor Mento brukar gå i jämnt tempo. Därför valde jag att chansa och köra min häst i rygg. Sedan löste det sig perfekt, sade Johan Untersteiner.

Segertiden skrevs till 1.14,2/3.140 meter och triumfen var värd 125.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.