Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppdaterat: Olycka på Solvalla

Foto: MARIA HOLMÉN
Swing Kronos (t v) och Staro Green River skenade runt på banan efter olyckan. Foto: MARIA HOLMÉN

I lördagens femte lopp på Solvalla hände en otäck olycka då två kuskar flög ur sina sulkys.

Publicerad:

Det var drygt 900 meter från mål som olyckan var framme. Dante Kolgjini satt i fjärde invändigt med Swing Kronos, som plötsligt körde in i framförvarande ekipage och krokade ihop.

Bakom Swing Kronos satt Staro Green River i femte inner med Helena Johansson, som till följd av incidenten körde upp i Swing Kronos vagn och både Helena Johansson och Dante Kolgjini flög ur sina sulkys.

<iframe src="https://www.tv4play.se/iframe/video/3183201?starttime=0" width="480" height="270" scrolling="no" frameborder="no"></iframe> Swing Kronos och Staro Green River skenade runt banan några varv innan hästarna kunde fångas in. Vad gäller Dante Kolgjini var han snabbt uppe på benen och allt ska vara okej, medan Helena Johansson transporterades till sjukhus.

Enligt uppgifter misstänker man att Helena Johansson har brutit ena foten.

Helenas arbetsgivare, Svante Båth, var nästan snabbare på plats än ambulansen.

– Foten var svullen, men Helena trodde bara det var en stukning. I övrigt var hon vid gott mod, men de ville förstås röntga hennes fot, berättar Svante Båth för Travronden.
 

Vad gäller själva loppet kommer det köras om efter det sista ordinarie loppet. Där startar varken Swing Kronos eller Staro Green River.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.