Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Vi vill slippa kvala”

Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden
Poochai och Jimmy H Andersson i ett av de finslipande jobben på Bergsåker inför kvällens comeback. Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden

Fjolårets Derbyvinnare Poochai har på grund av en skada inte startat på ett år. Ikväll i Östersund börjar uppvarvningen för matchning i Frankrike i vinter.

Publicerad:

- Det är tänkt att vi ska till Frankrike, det stämmer. Men jag vet inte när hästen ska åka dit eller vilket lopp som är hans första tänkta uppgift där, säger skötaren Jimmy H Andersson, som även har fått förtroendet som kusk i comebacken.

Poochai är på väg att bli stor streckfavorit på V64-spelet, och det naturligtvis grundat på vad han uträttat som tre- och fyraåring, innan en gaffelbandsskada ändade säsongen i förtid ifjol, i samband med Breeders Crown-semifinalerna på Solvalla. Men Poochai har helt naturligt knappast någon ”Derbyvinnarform” efter ett års tävlingsuppehåll och målet med kvällens comebacklopp över 3.200 meter (alltså från 60 meters tillägg) är helt enkelt att Make It Happen-sonen ska börja komma igång igen.

- Att Poochai får starta i det här loppet ikväll har mycket att göra med att han ska slippa kvala om. Om det går längre än tolv månader sedan senaste starten krävs nytt kvallopp, och sista loppet som fyraåring gjorde Poochai den 19 oktober ifjol. Därför är det också viktigt att jag sköter mig och inte kör galopp heller, för blir hästen diskad får han kvala om i alla fall, säger Jimmy H Andersson.

Det kommer inte att bli något offensivt taktiskt upplägg från hans sida i comebackloppet.

- Det viktigaste är att det blir ett lopp som ger bra känsla för hästen. Han kommer att gå med fast bomull i öronen och skor runt om, syftet med kvällens utflykt till Östersund är helt enkelt att Poochai ska få ett lopp i kroppen, säger Jimmy H Andersson.

Svante Båth startar också U.Bergs Oppzi i Diamantsto-försöket (V64-6).

- Hon har inte tävlat sedan början av augusti och då hon dessutom fick svårt startspår ikväll (nummer åtta, reds.anm.) så lär Hanna (Forslin som kör, reds.anm.) ta en lugn start och backa. Om U.Bergs Oppzi ska vinna ikväll så lär det bli den snälla vägen, alltså att hon har flyt med tempo och positioner, avslutar Jimmy H Andersson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.