Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Visst känns det lite knepigt”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Gunnar Melander vet inte om det blir några fler lopp i år för Månprinsen A.M. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det är väldigt sällan Månprinsen A.M. förlorar - men nu har han gjort det två lopp i rad.
– Vi har inga sår att slicka, men visst känns det lite knepigt, säger Gunnar Melander, som inte har bestämt om det blir bokslut för året eller starter i Norge och/eller Finland framöver.

Publicerad:

I juli-augusti 2013 förlorade Månprinsen A.M. tre lopp i rad. Sedan dess har han dock aldrig ”åkt på pumpen” mer än ett lopp i följd.
– NM på Åland har vi analserat klart och lagt bakom oss. I SM blev Månprinsen helt enkelt för frän i dödens, efter det att jag försökt svara ut Odin Tabac och komma före honom till spets. Jag kände redan 2.200 kvar att det inte skulle gå att vinna. Över lång distans håller det inte att ligga på så hårt som Månprinsen gjorde, berättar Gunnar, som efter tre raka SM-titlar fick nöja sig med treddjepriset.

Har du hittat något fel på hästen efter loppet?
– Nej, inte alls. Han var pigg och fräsch redan dagen efter och allt är precis som vanligt.

Förra året gjorde Gunnar bokslut för året med Månprinsen efter SM-segern. Hästen var dock anmäld till Paul Oscarssons Minne den 25 september, men ströks då efter den uppmärksammade incidenten med ägaren AnnaMaria Öberg på Dannero.

Hur ser matchningen ut framöver?
– Det finns inga lopp i Sverige för honom under september och vi brukar ju som sagt sluta för året efter SM. Men de drar i hästen från både Norge och Finland och vill att vi ska starta där. Jag har dock inte bestämt ännu om vi gör bokslut eller ej, svarar Gunnar.

Månprinsen A.M. har i år ordnat sju segrar och tjänat 1.140.665 ronor, vilket kan jämföras med elva vinster och 1.155.000 kronor från 2015. Sammanlagt har hästen tagit hela 50 segrar och sprungit in 5.852.365 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.