Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westholms härliga slugger

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Rommetränaren visade känslorna på mållinjen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Överljudsfarten hade sitt pris. Copimade visade härlig fighterinstinkt när han sluggade till sig segern i klass II-finalen.
– Jag älskar den här hästen, sade Jörgen Westholm.

Publicerad:

Loppet blev en fartfest modell större. I täten stred Cigor Coyote och Eldrick Boko i alldeles för hårt tempo. Eller vad sägs om 1.09,5 första 500 och 1.10 första varvet. Le Miracle bytte till sig dödens varvet från mål och avväpnade snabbt ledarduon. 
Copimade (e. Ganymede) var långt ifrån den hårda spetsstriden och syntes i femte ytter. På slutvarvet kastade Jörgen Westholm loss i tredjespår och 500 meter från mål landade han utvändigt om Le Miracle och det var upplagt för en sevärd duell!
I sista sväng bröt Copimade ut och tappade fart, vilket lämnde Le Miracle ensam. Rommehästen vägrade ge sig och kämpade sig tillbaka in i matchen. Sista biten gled ekipaget förbi ledaren och Jörgen Westholm kunde kosta på sig en segergest. Le Miracle fullföljde starkt som tvåa och Calle Laday fullföljde som trea på avstånd.
Segertiden blev 1.11,7a/2.140 meter och förstapriset 200.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.