Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ytterligare seger för Hagoort

Foto: MARIA HOLMÉN / TRAVRONDEN
Robin Bakker och Paul Hagoort hade en bra dag i danska Skive. Foto: MARIA HOLMÉN / TRAVRONDEN

Holländaren Paul Hagoort fortsatte ha en fin dag i danska Skive. Efter dubbelsegern i Pay Dirt Mindelöp följde han upp det med att visa upp en fin fyraåring i Frosty Hanovers Mindelöp.

Publicerad:

Den tyskfödde fyraåringen Paymybills Diamant (e. Conway Hall) kom med två raka segrar från Hamburg på bra sätt och visade att han kommer duga i Norden också. Robin Bakker körde till ledningen efter 400 meter och efter att avslutat sista varvet efter 1.12,7 kunde han enkelt glida ifrån Wishing Boy som hade smugit med till rygg över upploppet.

– Det är en häst som är snabb från start och trivs i ledningen. Han kan gå i alla tempon, både tufft och långsamt. Vi siktar på att starta honom i fyraåringsloppet under Copenhagen Cup-dagen. Den dagen kommer även Robert Bi att starta, men om det blir femåringsloppet eller Copenhagen Cup får vi se, sa Paul Hagoort i vinnarcirkeln.

För Paymybills Diamant var det här femte segern i tionde starten och hästen fick 60.000 danska kronor för segern. Segertiden skrevs till 1.14,5a/2.060 meter.

Det kördes ytterligare ett par fina lopp under dagen. I Lord Valentines Mindelöp för femåriga hästar gick segern till Steen Juuls unghäststjärna Tycoon Conway Hall (e. Conway Hall). Loppet blev en häftig duell mellan vinnaren och Knud Mönsters Rattigan där Steen Juul tog ledningen, men släppte för att efter ett varv gå ut och överta ledningen igen. In på upploppet gick Knud Mönster ut och utmanade, men Tycoon Conway Hall sträckte på sig och kunde vinna på 1.13,5a/2.060 meter.

Snabbloppet gick till Flemming Jensen och Partout Simoni (e. Jag du Bellouet). Han körde till ledningen, men fick Orali utvändigt om sig och tempot var högt uppskruvat. Första varvet gick på 1.11,9, men trots den öppningen var Partout Simoni starkast till slut och höll undan för en bra spurtande Replay Merci. Segertiden blev 1.12,3a/1.600 meter, vilket var två tiondelar från Having Said Thats banrekord.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.