Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ytterligare toppkusk till Åby

Foto: MIA TÖRNBERG
Pierre Levesque. Foto: MIA TÖRNBERG

Franske kusken Pierre Levesque är klar för legendmötet i Ahlsell Åby Invitational.

Publicerad:

Ännu en toppkusk är klar för legendloppet som körs på Åby den 13 augusti. Under fredagen presenterades Pierre Levesque från Frankrike. På meritlistan har stjärnkusken två segrar på raken i världens största travlopp Prix d’Amerique. Hästen han vann tillsammans med var Offshore Dream och åren var 2007 respektive 2008. Dessutom har Levesque vunnit världens största montélopp Prix de Cornulier år 1985 med Mirande du Cadran. Samma dag som Ahlsell Åby Invitational avgörs körs även Åby Stora Pris – ett lopp som Levesque själv vann 1989 med hästen Quellou.

 
– Pierre Levesque är ett väldigt stort namn internationellt och jag är väldigt glad och stolt över att han kommer. Hans meritlista är imponerade och hans rutin är enorm. Ett oerhört starkt kort till Ahlsell Åby Invitational, säger Åbytravets sportchef Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.
 
 
Klara för Ahlsells Åby Invitational
Pierre Levesque
Per Henriksen
Bill O'Donnell
Giampaolo Minnucci
Hugo Langeweg Sr
Anders Lindqvist
Olle Goop
Erik Adielsson
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.