Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Inför spurtpris mitt i loppen"

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD
Av: Olle Olsson
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

I  senaste numret av Travronden konstaterade Anders Ström att svenska hästar klarade sig sämre i Frankrike. Trots en del framgångar har svenska ekipage svårt att konkurrera där. Jag vill tro att detta beror på olika körstil. 

Medan vi i Sverige kör fort första och sista 500, ungefär, så körs det i flera speeder mitt i loppet i Frankrike. Svenska hästar klarar helt enkelt inte av en extra speed mitt i loppet.

För att förbättra chansen för svenska hästar föreslår jag att man i vissa lopp inför extra spurtpriser mitt i loppet, till exempel 1000 meter kvar. 

(I exempelvis cykel förekommer spurtpris.)

Detta skulle göra loppen mer intressanta att följa, vilket alla vinner på.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Olle Olsson

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.