Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Varför straffas inte Örjan Kihlström?"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Av: Kenth Schiött, ägare till Partizan Face
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

Angående gulddivisionen på Mantorp i lördags:

Jag har en stilla undran. Hur är det möjligt att Örjan Kilström kan undgå någon som helst bestraffning för kapningen av Partizan Face i lördagens gulddivision? Det är för mig ofattbart.

Och som vanligt kom det bara en smärre reaktion från tv-nissarna i studion – det gällde ju deras kuskikon Örjan och han får tydligen göra vad som helst i loppen utan åtgärd. Då spelas inte scenariot upp 23 gånger som de annars har en förkärlek att göra.

Jag är trött på att kuskar ska så kallat "ge igen" på varandra. Det är vi hästägare som blir lidande. Och i detta fallet så finns det ju inga andra starttillfällen för hästar som tjänat cirka två miljoner kronor, för Sveriges propositionskrivare har tydligen inte fattat att alla dessa inte kan starta i gulddivisionen för att kunna försörja sig. Och alla vet att dessa kostar lika mycket i träningsavgift, vilket medför att de står kvar i sina boxar och där får man inga prispengar.

Skärpning V75-domare och sportchefer!

/Kenth Schiött, ägare till Partizan Face

 

Nedan kommer Dick Sjöberg, riksdomare, med sitt svar om situationen:

– Om det är någon av duon som ska ha bestraffning så är det Adrian Kolgjini. Örjan Kihlström velar huruvida han ska sitta på innerspår eller andraspår och befinner sig i vad vi kallar halvspår. Det är tillåtet i max 50 meter, och det har det inte gått när Kihlström till slut väljer att gå ner på innerspår. Det är Adrian Kolgjini som sätter dit benen i en lucka som inte finns. Däremot väljer vi inte att dela ut några böter, med anledning av att han straffar ut sig själv i den situationen. Det finns ingen anledning att strö salt i såren i ett sådant läge, säger Dick Sjöberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Kenth Schiött, ägare till Partizan Face

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.