Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dennis Engelbo:
"Bodentravet visar vägen"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Jag blev riktigt glad då David Zimmer hörde av sig via mail på torsdagsmorgonen och meddelade att Bodentravet skulle anordna ett Pridelopp då Bodentravet kör sin V75-omgång i slutet av mars. I samband med Northern Light Pride 29-31 mars väljer travbanan att visa sitt stöd mot HBTQ-personer i Sverige och övriga världen, något som verkligen var på tiden. Solvalla har visat ställning två år i rad, Kalmar har haft travskolan med i sitt Pridetåg. Men annars har det varit alldeles för tyst i frågan från travets sida.

Att Bodentravet dessutom tillsammans med Boden Event väljer att skänka 10.000 kronor till Regnbågsfonden, en organisation som finansiellt hjälper HBTQ-personer i hela världen, är fantastiskt. I Sverige har HBTQ-personer det förhållandevis bra, även om det fortfarande finns mycket att arbeta kring när det kommer till sportvärlden. Det finns däremot länder där HBTQ-personer förföljs, trakasseras och till och med döms till döden, på grund av myndigheternas, polisens och religiösa institutioners tro och övertygelse.

På travet kommer det vara fritt inträde denna söndag. Därför hoppas jag att vi ses på plats, för att hylla Bodentravets initiativ, och för att hylla rätten till alla människors lika värde.

Tack Bodentravet, med David Zimmer i spetsen. För att ni vågar, för att ni tar ställning. I det här sammanhanget betyder viljan betydligt mer än det bidrag som görs till Regnbågsfonden. Ni visar vägen för så många andra. Vilken travbana följer efter härnäst?

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS