Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dennis Engelbo:
"Ge Boden fler tävlingsdagar"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

De gör någonting rätt på Bodentravet. En av de banor som verkligen visat framfötterna under senare år. Och då tänker jag kanske inte på evenemang runt travet – utan hur väl de lyckas med att få fulla fält och skapa intresse för sina tävlingsdagar.

Bodentravet kör tävlingar under söndagen. Det är en extra V75-omgång och samtidigt arrangeras Northern Light Pride i staden. 

Förhoppningsvis blir det en hel del publik på plats när tävlingarna avgörs, men en sak är i alla fall säker redan nu. Det kommer inte råda brist på hästar på tävlingsovalen. Tolv lopp anordnas och de tolv propositionerna lockade 323 anmälningar, vilket ger ett snitt på 27 hästar – per lopp. Trots reservation för dubbelanmälningar går det att konstatera en sak. Bodentravet lyckas med någonting som många andra banor inte gör. De lockar de aktiva att starta på sin bana.

Ett av loppen har blott 30.000 kronor i förstapris. Till det anmäldes hela 40 hästar för att komma med krävdes 690 poäng. Det är starka papper.

Men det är ju inget svårt att få till fulla fält. Inte när finländarna kommer med tio busslass menar säkert en del belackare. Och låt så vara. Fälten blir fulla och det ett måste för att bibehålla spelintresset. För vem vill spela på lopp med ensiffrigt antal deltagare? Och vem blir intresserad av trav när travlopp körs där alla ligger på ett pärlband? 

Det spelar det ingen roll att hälften av hästarna inte känns igen. Det blir en utmaning för spelarna. En utmaning som är till för att lösas. Bodentravet med David Zimmer i spetsen ska vara stolta. Stolta över att man har en produkt som lockar de aktiva. Det är mer än man kan säga om många andra banor runtom i Sverige.

Att David Zimmer är en av dem som hörs mest, som skriker om fler tävlingsdagar, är nog ingen nyhet för någon. Men någonstans har han rätt. Så länge man kan visa på anmälningssiffror som brädar merparten av övriga banor runtom i Sverige, så bör också tävlingsdagarna öka.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS