Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dennis Engelbo:
"Segerintervju uteblev, men inga böter till de ansvariga?"

Foto: LARS JAKOBSSON/MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/MARIA HOLMÉN/TR BILD
Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Jag tycker synd om Anna-Karin Rundqvist och kretsen kring Amazingsurpriseno, vars insats verkligen var värd att uppmärksammas.

Efter V86-4 i dag på Solvalla var det en del som var förväntansfulla på vad den normalt så spralliga Anna-Karin Rundqvist skulle säga i segerintervjun i vinnarcirkeln, efter att hon tagit sin första tränarseger på ett halvår – med en häst som gjorde första starten i hennes regi.

Men tji fick publiken på Solvalla, tji fick kretsen kring hästen. För istället för intervju i vinnarcirkeln schasades de iväg – det pågick ju ett referat från Åbytravet i högtalarna då tävlingarna på Solvalla var tio minuter försenade (för övrigt orsakat på grund av Solvalla själva då det hade bildats stora klumpar på banan som man var tvungna att ta bort).

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. För en tid sedan skrev jag om att Erik Adielsson fick 300 kronor i böter då han beslöt sig för att åka ut och värma en häst istället för att åka till vinnarcirkeln. Då fanns det minsann ingenting som hette tidsbrist som Adielsson kunde skylla på.

Om jag får raljera en aning så är ju frågan vem som ska betala 300 kronor den här gången, för utebliven intervju i vinnarcirkeln, när både tränare och kusk var där? Solvalla? Kanske för dålig bollkänsla, men det är väl snarare ATG:s förskyllan att det blivit så här. Med V86 Xpress har de skapat en produkt som tvingar banorna att stressa när det blir omstarter/förseningar och tvingar banorna att fokusera på andra tävlingar vilket leder till någonting halvdant istället för att ha fullt fokus på vad som vore det rimliga – nämligen att ordna en tillfredsställande produkt med sin egen tävlingsdag.

Jag tycker synd om Anna-Karin Rundqvist och kretsen kring Amazingsurpriseno, vars insats verkligen var värd att uppmärksammas. Men uppmärksammade blev man av oss istället. Nu bara hoppas jag att hästen repar sig fort från sin sårskada så vi får se hästen på banan igen. Det var väl det lilla positiva i detta, att man kom att upptäcka såret någon minut tidigare än vad man hade gjort annars. Men oavsett vad - det var Solvalla - inte Rikard/Anna-Karin som valde att strunta i vinnarcirkelceremonin. Skadan upptäcktes först i stallet, men kunde sys igen, en knapp timme efter loppet.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.