Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fredric Lindman:
"Vägen för att bli en vinnare"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Vilken väg är egentligen den bästa för att bli en vinnare på trav?
Och vilket är bästa sättet att spela för att maximera chansen att vinna sjusiffrigt?

Är det att göra ”idiotsystem” på V75? Att aldrig spika en favorit? Att spika stora skrällar? Att alltid heltäcka något/några lopp och sen be till högre makter om en ”bedövare” som sänker alla konkurrenter (spelare) om potten, stora som små? Finns det ens något svar?

Och spelar det någon roll, eller räcker det att man själv tror på sitt sätt att spela? Att man själv känner att ens lagda spel är det rätta sättet, sen får andra tycka och tro vad dom vill. Så är det kanske. En sak är i alla fall säker. Många har i alla fall blivit miljonärer på trav genom åren, och det på alla möjliga olika sätt. Genom stora och små system. Genom att spika favoriter, och/eller genom att spika skrällar. Det bästa sättet att inte behöva sitta och gräma sig efteråt är i alla fall att ”gå sin väg”. Då kan man bara att skylla på sig själv. Och ska de bli ensam på V75 så gäller det ju att du går på just dina egna tankar, för går du på andras förslag så blir du knappast ensam.

Det finns också många olika anledningar till att folk spelar på trav i vårt avlånga land. Majoriteten av dem som varje vecka hjälper sporten genom att placera vad på de tävlingar ATG arrangerar spel till gör det självklart genom flaggskeppet, V75. Men också på våra andra stora streckspel, som V64, V65, GS75 och V86. En andel hos det lokala ombudet, med kompisgänget, med arbetskollegor eller en helt egen rad. Väldigt många är det i alla fall som vill delta, och förhoppningen om att vinna stort är nog det som driver de flesta.

Sen finns det också människor som ser sitt spelande ännu mer seriöst. Som försöker leva på spelet. Antingen genom att ”nöta” in summor varje dag, eller lägga allt fokus för att maximera möjligheterna till miljonvintster på streckspelen. Folk som lägger en heltidstjänst bara på att leta vinnarna i de sju V75-loppen. Hur långt räcker det? Hur långt kommer man egentligen på skicklighet? För självklart måste man också ha en del tur för att allt ska gå sin väg.

En sak är i alla fall säker. Om du vill vinna riktigt riktigt stort så är det V86, GS75 och V75 som gäller. Det är där de stora potterna finns. Och då gäller det att du får in en kombination av vinnare som ingen, eller få, andra hittat. Att ha en klar vinnare räcker bara en liten bit. Visst, det är en bra grund. Och att vara extremt bra påläst gäller självklart väldigt långt. Men räkna med att många andra också är väldigt pålästa och för att nå miljonutdelning krävs att något oväntat händer.

Något som inte riktigt går att räkna ut på förhand. Att det blir en kombination av vinnare som är svår att sätta ihop. Det kan bli sex vinnande ekipage på V75 som går att räkna ut på förhand, men för att värdet ska sticka iväg behöver man lite hjälp av ett ekipage som helst inte alls går att förutse som vinnare, men som man ändå streckar. Ibland bara på ren feeling. Ibland för att man heltäcker.

Oavsett vilken väg just DU går när det gäller spelandet på hästar så kan ingen säga att det är fel. Visst, det finns många sämre sätt att spela, men så länge man har en rad inlämnad så finns chansen. Och det är ändå det som driver de allra flesta spelare, oavsett spel. CHANSEN. För en vacker dag sitter förhoppningsvis just din rad. Och är den tillräckligt unik så kommer du också bli rikligt belönad.  

Statistik sedan 2014

V75 med miljonutdelning
• Totalt 300 omgångar
• 39 omgångar med minst 1 miljon i utdelning. 
• 97% av de omgångarna har minst 1 favorit vunnit, vilket alltså innebär att i 3% har det varit 0 favoriter. 
• 82% av de omgångarna har det varit minst 2 favoriter. 
• Sammantaget är det 3% med 0 favoriter, 15% med 1 favorit, 47% med 2 favoriter och 50% med 3 eller fler favoriter.

V86 med miljonutdelning
• Totalt 222 omgångar 
• 20 omgångar med minst 1 miljon i utdelning 
• 98 % av de omgångarna har det har minst 1 favorit vunnit, vilket innebär att i 2 % har det varit 0 favoriter. 
• 90 % av de omgångarna har det varit minst 2 favoriter. 
• Sammantaget är det 2 % med 0 favoriter, 8 % med 1 favorit, 22 % med 2 favoriter och 65% med 3 eller fler favoriter.

V64 med miljonutdelning 
• Totalt 971 omgångar 
• 19,5 omgångar med minst 1 miljon i utdelning 
• 94% av de omgångarna har minst 1 favorit vunnit, vilket innebär att i 6% har det varit 0 favoriter. 
• 73 % av omgångarna har det varit minst 2 favoriter. 
• Sammantaget är det 6 % med 0 favoriter, 21 % med 1 favorit, 29 % med 2 favoritsegrar och 44 % med 3 eller fler favoriter.

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS