Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Nu går Travronden med fraktflyg igen - glädjande nog"

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Väntan är över – i alla fall för de flesta av er som drabbats av de inställda flygtransporterna.
Nu fraktas Travronden luftvägen till Luleå, Skellefteå, Umeå och Visby igen.
Tyvärr får Östersund fortsätta att vänta ytterligare ett tag.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det var i samband med utbrottet av coronapandemin som den svenska flygindustrin tvingades dra i nödbromsen och ställa sina utlovade transporter.

MTD – som delar ut större del av Travrondens upplaga – kunde då inte längre erbjuda flygfrakt till fem orter i Sverige. Istället kördes tidningen till Luleå, Skellefteå, Umeå och Visby samt Östersund med lastbilar, vilket gav en fördröjd utdelning i dessa regioner.

Något bland annat Travronden och ATL skrev om i april.

Många läsare har under de senaste månaderna hört av sig och vädjat om en påskyndad lösning.

”Jag har prenumererat på tidningen i många, många år. Den har alltid kommit tid och jag har alltid varit mycket nöjd. Men nu vet jag inte längre. En del av tidningen hinner bli gammal och jag överväger att ge upp”, skrev en läsare till mig i april.

Olle var inte ensam. Jag har även hört från Måns, Hans-Olof, Gert, Sven och fått meddelanden från Ewa med flera andra. För dem har jag försökt att förklara vad som inträffat och att vi inte råder över coronaläget i världen. 

Travronden, och flera andra större tidskrifter som hamnat i samma besvärliga situation, har inte kunnat göra mer än beklaga och hoppas på förståelse för den exceptionella situationen.

Du vet väl att du kan läsa Travronden som e-tidning först?

Joakim Svensson

Nu är äntligen en lång och tråkig väntan över, i alla fall för delar av landet. På fyra av fem flygorter – Luleå, Skellefteå, Umeå och Visby – går nu transportflygen som tidigare. Det glädjer oss på Travronden, och förmodligen även ATL och andra drabbade tidningar.
Dessvärre får en region fortsätta att vänta på att ordinarie fraktflyg återinsätts. På Travronden fortsätter vi så klart att verka för att även Östersund ska få sina travtidningar på onsdagar, men precis som tidigare är vi utlämnade till transportindustrins återkomst. Att personflyg går är tyvärr inte detsamma som att tidskrifter och tidningar prioriteras.

Här kan du kolla vilka återförsäljare som säljer Travronden i butik.

För dig som inte vill vänta på din tidning så länge läggs Travronden Sport och Travronden Spel ut som e-tidning på Travronden.se och i appen Travronden Tidning varje tisdag morgon, omkring kl 06.00. På fredag kväll vid kl 18.00 fyller vi på med Travronden Helg i den digitala tidningskiosken. Som prenumerant kan du alltid läsa tidningen först där.

Tack för att du tar dig tid.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.