Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"Elitloppet: Fem platser återstår – här är mitt tips"

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Elitloppet avgörs om drygt två veckor. Finns Propulsion med där eller inte? Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Drygt två veckor kvar till Elitloppet på Solvalla. Fem platser återstår att fylla – här är hästarna som tillkommer enligt Travrondens Mattias Holmgren.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Elva hästar har hittills bjudits in till Elitloppet. Med tanke på omständigheterna i världen går inte kräva mycket mer av kvaliteten på hästarna. Särskilt inte efter beskedet om att Earl Simon kommer – han är precis den internationella krydda som loppet behövde.

Fem platser återstår. En av dessa ges till vinnaren i Gävle 23 maj och de fyra andra biljetterna ska delas ut av Anders Malmrot dagen därpå. Det återstår alltså mer än en vecka till att nästa häst blir klar, därför tänkte jag ge mig på att spekulera lite. Här är de fem hästar jag tror fullbordar elitloppsfältet.

Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson har delat ut sex wild cards till det sista loppet med en biljett till vinnaren, vilket körs lördagen 23 maj. Loppet som sådant ser högkvalitativt ut. Norske Ferrari B.R. har sett läcker ut i årets starter och jag tror att han kniper biljetten i Gävle.

Övriga fyra? Just nu vet nog ingen annan i världen än Daniel Redén om Propulsion kommer till start i Elitloppet eller inte. För visst måste man ta för givet att hästen har en plats bara Redén lämnar klartecken. Jag tror att han kommer att vara med.

Milliondollarrhyme satt fast på Solvalla så sent som i onsdags. Det loppet gjorde nog hästen väldigt gott. Vissa tycker att hästen har en självklar plats i Elitloppet, andra säger att han inte ska vara med. Jag har svårt att hitta bättre hästar än Milliondollarrhyme som ännu inte bjudits in. Klart att han ska få vara med i år igen.

Minnestads El Paso har gjort det bra hela våren och avslutade strålande bakom Tae Kwon Deo i Örebro. Jag tror på en toppinsats i Gävle – och att sjuåringen norpar en av de sista biljetterna.

Det behövs ytterligare ett internationellt kort och Lexus Dream höll starkt från ledningen på Solvalla i onsdags. Faktum är att det var hästens första start på nästan fem månader. Med genomköraren i kroppen bör han vara många meter bättre. I min bok nosade han ut landsmannen Next Direction i kampen om de sista biljetterna precis på linjen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.