Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nyhetsgruppen:
""Det är inte framtiden""

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Ny vecka – ny lista med höjdare och bottennapp. 

Höjdare

1. Timo Nurmos
2006 vann Marquis de Pommeau Kriteriet som en liten överraskning. Där och då hade man ingen aning om att ”Marquisen” var starten på en era..
Under åren 2006-2018 har Timo Nurmos vunnit SJU gånger och 24 hästar har kvalats in. I år hette vinnaren Inti Boko. Den tystlåtne Nurmos är snudd på oslagbar en viss helg på hösten...

2. Daniel Redén
Att han är otäckt framgångsrik i loppen för den äldre eliten känner konkurrenterna väl till. 
Nu när han dessutom vann Oaks med Conrads Rödluva börjar det bli riktigt svettigt för övriga. Är han månne på väg att bli lika vass i unghästloppen också? 2014 körde han in 5,9 miljoner kronor – i år är han uppe på över 34 miljoner kronor. B.B.S.Sugarlight på  två ben!

3. Hästskötarna
Hyllas de som hyllas bör...och allt vad det heter. Isabell Eriksson (Conrads Rödluva) och Amanda Larsson (Inti Boko) fick uppleva stora stunder i helgen som tack för fint slit.
Alla borde hyllas – men den här helgen skickar vi en extra tanke till Mikaela Wahlberg (Activated) och Caroline Mundin (Felicity Shagwell) vars hästar kvalade in till Oaks men tvingades strykas. Surt!

4. Olle Goop
Han är Sveriges segerrikaste kusk genom tiderna med 6 744 segrar. Ett litet tag till, vill säga.
På onsdag kväll kan han petas ned från den tronen. Glädjande nog, för Olles del, är det sonen Björn som är hack i häl med 6 743 segrar. Snacka om en familj med vinnarskalle. 13 487 segrar tillsammans, det innebär en seger om dagen i, lite lagom långa, 37 år. 

Bottennapp

1. Auktionslokalen 
I samband med Kriteriehelgen hölls traditionsenligt Kriterieauktionen. Den här gången på grusplätten utanför Solvalla. Medianpriset blev oförändrat (70.000 kronor). 
Lokalen var dock under all kritik. Det är inte framtiden att arrangera en (så viktig) auktion på en grusplätt inne i ett kallt tält utan stämning och toppservice. Det ökar inte köpviljan.

/RICKARD HANSSON

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS