Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nyhetsgruppen:
"Veckans höjdare och bottennapp - vecka 40!"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Ny vecka och ny lista. Här är höjdarna och bottennappet för vecka 40!

Höjdarna:

Hedersmannen – Det var Erik Adielssons lördag i Skellefteå. Han inledde med Very Kronos, följde upp med Lome Brage och avslutade med On Track Piraten. Efter segern i Stig Lindmarks styrkeprov med On Track Piraten berättade Adielsson om den känslosamma segern – om vad Stig Lindmark betytt för svensk travsport och för Erik själv. En fin stund som förevigades av fotograf Ola Westerberg. På bilden ovan ses Erik Adielsson med Stig Lindmarks fru Birgitta Lindmark.

Världsrekorden – Arrangörerna på The Red Mile hade ställt i ordning i absolut toppskick i helgen. Inte mindre än tre världsrekord slogs. Det smällde till ordentligt i lördags när Brian Sears och Homicide Hunter vann på travhistoriens snabbaste tid – 1.07,6a/1609 meter. Under söndagen följde Åke Svanstedts Ice Attraction upp med att springa 1.08,5a/1609 meter vilket är nytt världsrekord för fyraåriga ston. Svanstedts Six Pack sprang sedan 1.07,9a/1609 meter vilket är nytt världsrekord för treåriga hästar.

Första segern på 13 år – I maj 2005 vann Jan Wallén på Östersundstravet. Hans senaste triumf inom travet. I fredags var det dags igen på samma bana. Hemmaamatören gäckade spelarna och skrällde med egentränade Rive Rappa till 58 gånger pengarna. Trägen vinner heter det ju.

SM-helgen – Cash Crowe, Cyber Lane och Readly Express. Till helgen ska ett flertal SM-kategorier avgöras på Åbytravet som på förhand fått ihop mycket trevliga startfält. 

Bottennappet:

Inställt för kallbloden – Nyligen var det skralt anmält i ett kallblodslopp på Bergsåker. Samma visa var det till ett tilltänkt lopp på Gävletravet på torsdag där arrangören valde att ställa in. Trots att propositionen var öppen för alla treåringar var det enbart fem stycken som visade intresse...

/MATTIAS HOLMGREN

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS