Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rickard Hansson:
""Det är bra, det är vackert – det är Björn Goop!""

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

”Det är bra, det är vackert – det är Björn Goop!
Den leende, för media extremt lättillgänglige, sonen till Olle Goop…det var ett ögonblick av professionalism när han stod där på vinnarpodiet”

Så skriver Paris Turfs Sébastien Piazza i dag.
Dessutom roar sig tidningen över Readly Express ägare, Rolf Andersson, och hans utstyrsel.
”Iklädd en, i ögonfallande, färgstark kavaj var han svår att missa under söndagen.”
Ja, det var ju inte vilken gul kavaj som helst, det var ju Derbykavajen. Någon ny kavaj får han, mig veterligen, inte efter den här segern – och han bryr sig nog inte heller. Efter att ha skuttat omkring på kolstybben klockan 16.20 (passande tid!) i går eftermiddag behövde han tänka på refrängen: Det blev inget firande i Paris.

20.39 skickade han ett sms som svar på min fråga om kvällens planer:
”Sitter på plats 15 E. Tack, vi hörs /Rolf A”
Nej, ”15 E” står inte för det 15:e arrondissementet, utan för flygstolen – utanför zonen där staden är uppdelad i arrondissemant. 

Det är dagen efter i Paris – på så många sätt. De allra flesta (svenskar) känner sig nog överkörda av ett godståg: känslomässigt, orkesmässigt, alkoholmässigt. På Vincennes är besöksskaran ungefär tre procent av gårdagens 38.123 personer. Stallbacken ekar tom, men…the show must go on – och det tävlas i dag igen. Nya lopp, nya insatser, nya besvikelser. Trots svensksuccén i går var nog ändå inte fransmännen särskilt besvikna. Det står Ready Cash bakom Readly Express namn och han var den som skulle kunna göra det. Den som skulle kunna sänka fransmännen (främst Bold Eagle).

Och som han gjorde det.
Månader av intensiv planering bar frukt.
Timo Nurmos såg till att skaffa sig ett wild card till nästa säsong av Let’s Dance, Björn Goop kunde inte hålla tårarna tillbaka i sulkyn och svenskarna skrek och skålade i mängder. 

Readly Express: 25: 21-3-1. 15.033.709 kronor.
Kriteriet. Derbyt. Europaderbyt. Jubileumspokalen Prix Tenor de Baune. 
PRIX D’AMÉRIQUE.
Vi behöver nog landa lite, allihop. Frågan är om Timo, skötaren Inga Perk, Björn Goop och ägaren Rolf Andersson någonsin landar?

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS