Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rickard Hansson:
"Falsig: "Kan du hålla min plånbok?""

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

”JAAAAAAAAAAAAADÅÅÅÅÅ!
”OOOUAAAAYEAY”
Hemmasegrarna skapade stämning på Åbytravet!

Inte sällan när det är trav på Åby är det alltid någon bekant eller vän som på ett eller annat sätt har koppling till någon häst. Uppfödare, ägare och så vidare. Det ter sig naturligt efter ett gäng år i trakten.
Den här lördagen var det främst Bo Falsigs Crossfire Simoni agerade DEN hästen. Vännen Mattias Sundén deläger, hans sambo Petra Bengtsson sköter.

– Ja, just det, nu är det dags för Rrrrrrushmore Faaajs, skrockade delägaren inför loppet då fäblessen för Kolgjiniklanens ”r-uttal” och Face-hästar är stor. 
Några minuter senare vrålade han ”JAAAAAADÅ”. I det läget var inte Crossfire Simoni ens först, utan det var ju just Rushmore Face. Sista 150 meterna av loppet såg han inte ens, men det gick ju vägen ändå.

Ett lördagsrace med 250 000 kronor i förstapris. Så mycket hade han inte tjänat på sina 17 starter fram till i dag. Bo Falsig, som själv är med och äger hade förstås inte bommat den höga prischecken. De första orden han sa på stallbacken var:
”Kan du hålla min plånbok?”

Hemmasegrar är ju…egentligen inget särskilt på, mer eller mindre, ödelagda travbanor vintertid. Den här lördagen jublades det ändå, vill jag lova.
När ljudvågorna lagt sig efter Crossfire Simonis seger tog nästa megafon över. Tony Löfqvist! Ytterligare en hemmaseger och då har jag inte ens nämnt Lars Järpedals triumf.
Den här lördagen glömmer inte Åbyfolket i första taget.
Dagen då kamraten fick se sin häst slå av självaste "Rrrrushmore Faaajs" och kvittera ut en kvarts miljon kronor.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS