Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rickard Hansson:
"Nog känner även Björn Goop lite press"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

"Känner du något speciellt inför den här upplagan?
– Ja, att Bold Eagle är med för första gången."
Kanske inte ordagrant återgivet men frågan är min, svaret är Björn Goops inför Prix d'Amérique 2016.

I morgon kör Björn Goop just Bold Eagle i Prix de Bretagne efter att Franck Nivard tvingats till vila av läkare efter att ha ramlat ur sulkyn i går. Trist för Nivard så klart, men han väntas vara tillbaka 26 november så skadan är inte av det allvarligare slaget. 

Att skriva en text om Björn Goops kunskaper i sulkyn känns inte jättemycket....2017.
De kunskaperna känner vi till och han har som bekant konkurrenter som är på samma nivå. Men ingen har slagit sig in i templet Vincennes på samma vis.

Visst, Timoko har varit en fantastisk inkörsport och inte allra minst hans kunskaper i det franska språket. Men likväl, att slå sig in Frankrike som allmänt anses vara lite av ett konservativt land...det är riktigt starkt. 

Nu kan det bli så att Björn Goop får förtroende bakom Bold Eagle i Elitloppet nästa år. Jo, det är ju långt dit... Men det är kanske inte SÅ chockerande med tanke på att franska kuskar emellertid haft lite svårt att acklimatisera sig till det svenska reglementet och sättet att köra lopp på. Dessutom känns kuskvalet till morgondagens start än mer naturligt med tanke på vad som finns i kikaren.

Den här eviga "bästa kusken?"-frågan...Zzzz. Men, utan svara på den och behöva jämföra Örjan, Erik, BG och så vidare kan man nog slå fast att Goop är den kusken som bemästrar flest banor i Europa på bäst sätt: bakvarv, rätvarv, hålor i sista sväng, open stretch, uppförbacke, långt upplopp, 800-metersbanor, nedförsbacke. You name it. Det spelar ingen roll.  

Men faktiskt är det ju som så att BG har kört åt Pierre Pilarski tidigare. Buzz Mearas samt även Cash and Go i European Championship for 5 years old på Solvalla i september tidigare i år. 
Hur det slutade? Galopp och sist i mål. Nog känner även en sådan som Björn Goop lite press i morgon.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS