Vi ber till spårgudarna

Publicerad 1 augusti 2015 av Travresenärerna Magic Tonight, D'One, Meadowlands

trav, häst,

Nu har vi avverkat ungefär två veckor på White Birch Farm och har under tiden lyckats genomföra kvalen på ett utmärkt sätt! Vi är sååå nöjda med våra hästar.
Efter sju veckors tävlingsfrånvaro med en lång resa, nya stall, nytt land och helt nya förutsättningar så genomförde Magic Tonight och D'One sina kval på bästa sätt.
Magic blev trea i sitt kval på kilometertiden 1,54 (1.10,8) med en snabb avslutning på 1.05,7 sista 400 och Divan vann sitt på 1,54,3 (1.11,2) och avslutade sitt kval efter 1.07,6. Gissa om vi är två väldigt nöjda skötare nu!
Bägge hästarna tog loppen på bästa sätt och har i veckan bara fått tagit det lugnt med mycket hage och ett lättare jobb, nästa vecka väntar ett vässande snabbjobb hemma innan det blir start! Tävlingsdebuterna för oss blir under självaste Hambletonian dagen den åttonde augusti på Meadowlands och hur häftigt blir inte det?! Meadowlands är en riktigt mäktig bana och är väl tillsammans med Vincennes och Solvalla banor man gärna både kör på och besöker så det här blir spännande.
Nu ska vi bara be till spårgudarna så att vi blir lottade till bra startspår.
Under veckan hade vi även vår tränare Roger Walmann på besök som var där och provkörde hästarna igen och deltog under kvaldagen, det blir många resor för Roger som åker hem och är hemma en veckan innan han kommer tillbaka och är med under dom sista förberedelserna inför start.
Jag (Viktor) har under veckan fått pröva på att köra snabbjobb med ett par passgångare vilket är väldigt annorlunda och får hjärnhalvorna att fundera lite extra för det är inte så man är van vid att hästarna springer, det känns nästan som en stel travare innan man vant sig men de var både kul och en väldigt häftig känsla.

Vi har i övrigt inte hunnit med så mycket mera, det har varit mycket förberedelser som vi inte kunnat göra innan vi kommit hit. Men några av kvällarna har vi varit iväg och ätit middagar vid havet, och det är en fantastiskt vacker och skön känsla att äta till ljudet av havet och vågorna och salthavsdoften som sveper in över restaurangerna.
Vi kan konstatera att vi har det väldigt bra i USA och njuter för fullt över den här upplevelsen, sen hoppas vi att vi kommer lyckas på banan också!
Ni alla får ha det bra så återkommer vi snart med en spår och vilka lopp vi kommer tävla i så får ni alla hålla både tummar och tår för oss!
Hej så länge!

häst, Magic Tonight

häst, D'One

Hund

hästar