Regler för kommentarer

Debattinlägg blir automatiskt tillgängliga för andra användare så snart den som skrivit ett inlägg har publicerat det. Var och en ansvarar själv för innehållet i sina inlägg. Travronden förbehåller sig rätten att avlägsna kommentarer som strider mot svensk lag eller som bryter mot våra regler.

Om du stöter på ett inlägg som du tycker strider mot nedanstående regler, eller av någon annan anledning bör avlägsnas från sajten, kan du anmäla inlägget. Det kommer då granskas av redaktionen.

Inlägg som vi inte accepterar:

1. Hets mot folkgrupp. Diskussionen ska ske med respekt för alla människors lika värde, oavsett ras, religion, kön, nationalitet, politisk åskådning eller sexuell läggning. Inlägg som strider mot detta tillåts inte och kommer att tas bort.

2. Personangrepp. Inlägg med nedsättande eller kränkande kommentarer om personer - oavsett om det är personer som förekommer i artikeln, på andra sätt på sajten, är medarbetare på Travronden eller utomstående - tillåts inte.

3. Privatpersoner och yrkesroll. Vi är försiktiga med att tillåta diskussioner som behandlar personers privata förehavanden, utanför deras yrkesroll.

4. Avvikelser från ämnet. Inlägg ska vara relevanta för det sammanhang de publiceras i.

5. Länkar. Länkar i kommentarer ska vara relevanta för det sammanhang de publiceras i. Länkar till material som strider mot någon av de regler som gäller på Travronden.se, eller svensk lag, är ej tillåtna.

6. Reklam. Inlägg vars främsta mening är att marknadsföra produkter, tjänster, företag, organisationer eller gagna någon ekonomiskt tillåts inte.

7. Inlägg i annans namn. Det är inte tillåtet att publicera inlägg i annans namn. Om vi får en anmälan som vi bedömmer som trovärdig om att någons namn utnyttjats kommer inlägget raderas.

8. Uppmaning till brott. Uppmaningar till brottsliga handlingar tolereras inte.

9. Nonsensord. Nonsensord som förändrar sidans layout, exempelvis genom att vara orimligt långa, är inte tillåtna.

10. Citat. Inläggen ska vara formulerade med egna ord. Kortare citat är tillåtna om källan anges. Längre inlägg som är kopierade ur böcker, tidningar eller liknande kan innebära brott mot upphovsrätten och är inte tillåtna.

11. Travronden har rätt att stänga av personer som ej följer reglerna.