Travtips V75

Det finns många sätt att bli duktig på att satsa på hästar. Naturligtvis har det funnits personer som har gissat hejvilt och ändå lyckats vinna, men för att kunna vinna regelbundet behöver du både kunskap och ett strategiskt sinne. Först och främst gäller det att veta vilken spelform du tänker spela på, det är svårare att pricka rätt på åtta hästar, som på V86, än vad det är att få rätt på sju hästar som på V75.

 

Allt handlar om att förbereda sig

Det är mer än bara slumpen som avgör vilken häst som kommer att komma först i mål. Faktorer som exempelvis form och tidigare V75 resultat, hemmaplan och hur hästen mår kroppsligt påverkar också. Det är även viktigt att hålla reda på kusken, i regel så säger man att en dålig kusk på en bra häst kommer att bli slagen av en duktig kusk på en medelmåttig häst.

Personer som besöker själva travbanan har en fördel jämfört med alla andra eftersom de kan se provstarterna. Det går att få mycket information, angående exempelvis dagsform och fysisk status, genom att vara observant här. När det kommer till själva banorna så finns det hästar som regelbundet tävlar mot de bästa hästarna och så finns det hästar som vanligtvis håller till på de mindre travbanorna. En häst som befinner sig i en ny och främmande omgivning presterar generellt sett inte lika bra som i vanliga fall.

Om du inte hinner förbereda dig

Har du inte riktigt tiden, eller lusten att fördjupa dig i hästarnas stamtavlor, tidigare lopp eller all annan information som kan vara relevant, kan du alltid spela på en Harry boy eller en Spik Harry. Detta tar dock bort en stor del av charmen med att spela på trav. Istället för att låta en expert eller en dator ta alla besluten åt dig kan du ta dina egna beslut baserade på dina observationer och tankar. Att vinna på det sättet ger oftast en bättre känsla.