V75

Att spela på hästar har länge varit en populär aktivitet i Sverige. När Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) grundades 1973, började travsporten bli mer organiserad och lönsam. Bland annat så startades spelformen V65. Under en period var omsättningen för travspelandet låg och en anledning till detta troddes vara att radpriset på en krona för V65 var för högt. År 1993 så ersatte ATG V65 med V75, en ny spelform med lägre radpris och ännu ett lopp att spela på. Eftersom det blev billigare att spela så var det nu möjligt att gardera  på ett helt annat sätt än tidigare. Om ett lopp har flera favoriter kan du spela på samtliga hästar du tror har en chans att vinna. I ett lopp som har en självklar vinnare kan du satsa på endast den hästen och på så sätt få ned insatskostnaden. Det finns flera bra travtips att hitta på nätet. Läs igenom så mycket du kan innan du väljer vad du ska satsa på, detta för att du ska ta ett så informerat beslut som möjligt.

Om ingen får mer än sju rätt blir nästa vinst större

Vinstutdelningen är baserad på hur många som har satsat och hur hög den summan blir totalt. 65 procent av summan går till vinnarna, beroende på hur många rätt man hade och hur många andra som hade lika många rätt så kan själva vinstutdelningen se olika ut. Om ingen får  sju rätt så sätts den delen av vinsten ihop med nästa veckas vinst för sju rätt, så kallad jackpot. På så sätt går det att komma upp i höga vinstsummor. För att se veckans V75-resultat kan du gå in på ATG:s egen hemsida.

På V75 tävlar den svenska traveliten

Det var V75 som vände på den nedåtgående travtrenden när den lanserades. Idag spelas det för tiotals miljoner varje vecka bara på V75. Denna spelform står för cirka en tredjedel av ATG:s sammanlagda omsättning. V75 har inte bara slagit stort hos fansen, det är även en internationellt erkänd sport där Sveriges travelit tävlar mot varandra. Sverige har ett gott rykte inom travvärlden och klarar ofta av att mäta sig mot de bästa hästarna och kuskarna i världen.