V86

Vad är V86

V86 är en spelform för den populära hästsporten Trav. Precis som sina föregångare V75 och V65 så handlar det om att gissa vem eller vilka hästar som kommer först i mål. Det var i början tänkt att V86 skulle vara ett temporärt alternativ till V65 men det blev så populärt att det gjordes till en permanent tävling. Den största skillnaden mellan V65 och V86 är att insatserna hos V86 är betydligt mindre. Radpriset på V86 är 0,25 kronor. V65 och V75 har radpriser på en krona respektive 50 öre. En annan skillnad med V65 och V75 jämfört med V86 är att på V86 finns det åtta lopp att satsa på och varje lopp har mellan åtta till 15 olika hästar. Du kan satsa på en eller flera hästar i samma avdelning. Du vinner om du gissar rätt på sex, sju eller åtta vinnarhästar. Det är just detta som gett V86 dess namn (du vinner vid sex till åtta rätt)! Speldagen brukar vanligtvis vara på onsdagar och satsningarna stänger klockan 19:00. Det anses vara ett bra komplement till V75 som spelas under lördagen.

Onsdagar på Travbanan Solvalla

V86 håller i första hand till på Solvalla i Stockholm, men kan även ha omgångar på andra större och mindre travbanor, samt delade omgångar mellan två banor. Du spelar antingen på plats, genom att satsa på nätet, eller genom ett av ATG:s spelombud. Välj det sättet som passar dig bäst helt enkelt. Du fyller i din kupong på samma sätt oavsett om du gör det på nätet eller på plats på travbanan.

Så här satsar du på V86

För att satsa måste du fylla i din kupong. Varje kupong har åtta rader med olika nummer. Du kan spela på mer än en häst. Det totala radantalet får du genom att multiplicera antalet hästar du satsat på i rad 1 med antalet hästar i rad 2, rad 3 och så vidare hela vägen till rad 8. Summan är ditt totala radantal och du multiplicerar den summan med radpriset. I V86:s fall är det 0,25 kronor. Du kan spela på V86 varje vecka och det är nästan alltid på onsdagar (undantagsfall är helgdagar som nyår och julafton).

Ibland händer det att ingen hittar alla rätt. Vid sådana scenarion adderas potten till nästa veckas spel och blir på så sätt en större vinstpool.