Dags att dra på sig boxningshandskarna!

Ding ding ding. Där gick gonggongen och båda kämparna swingar vilt.
I ena ringhörnan ATG:s vd Remy Nilson.
I andra proffstränare Jörgen Westholm. En absolut stenhård batalj i direktsändning. Domaren väljer att inte ingripa då det är en jämn och rättvis fight.
Jag avser live-debatten/duellen mellan dåvarande vd för ATG Remy Nilson och Jörgen Westholm för ett antal år sedan. Oförberett i direksändning gick dom i klinch och det var extremt högt i tak.
Modigt av Jörgen sades det. Visst var det så. Men med lite distans måste man säga att det framför allt var mo- digt av Remy Nilson att ställa upp. Jag struntar i vem av parterna man ansåg hade rätt. Jag tror inget kan stärka svensk travsport mer än en öppen debatt.
Idag är Travronden det ända medium som granskar opartiskt och är på sportens sida.
Jag tycker att Hasse Skarplöth ska visa samma mod som Remy. Jag tycker att en vd som vågar göra sådana radikala förändringar som gjorts inte borde omge sig av JA:sägare utan stå upp för sina produkter.

Jag vill absolut inte gnälla och säga att allt nytt är dåligt. Jag säger inte att Skarplöth är en dålig vd. Jag säger att stängda dörrar och en obefintlig debatt får travälskare att känna sig åsidosatta. Som att det primära är att få folk att spela mycket. Uppfödare, ägare, tränare, skötare och amatörer får spela en biroll och rätta in sig i ledet.
Lyssnade på en V75-mixensändning inför lördag 7 ja- nuari. Man frågade Roger Walmann om hur det kändes att åka och tävla på Romme. Roger svarade något i stil med:
– Jag är alltid sugen att åka och tävla men inte på lördagar. De nya starttiderna är det dummaste de uppfunnit i världshistorien.
En besvärad programledare bytte omedelbart ämne och sa att det här fick man prata om någon annan gång. Om en av Sveriges bästa travtränare genom tiderna inte får tycka till i travmedia så är det illa.

Jag hoppas att travmedia ska bestämma sig om den ska vara journalistisk eller en pr-kanal.
Jag tycker att en vd ska lägga ALLA papper på bordet och våga ta debatten.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
3 april 2016 Daniel Johansson Wilje

NÄT: "Travsportens läge är utomordentligt allvarligt"

Nationell samverkan för Ägare av Travhästar, NÄT, har genomfört sitt årliga rådslag lördagen den 9 november och konstaterar att travsportens läge är utomordentligt allvarligt och utmaningarna är må

11 november Nationell samverkan för Ägare av Travhästar

Centralisering av banornas arbete – en bra tanke av ST!

Det är hög tid att Svensk Travsport, ST, tar ansvar för proppskrivandet.

25 oktober Patrik Jacobsson

Replik till panelens svar om International Trot

Jag tror att samtliga medlemmar i Travrondens panel (i nummer 42) har missförstått loppet i Yonkers. Det är inte ett VM – utan loppet heter International Trot och det är precis vad det är.

23 oktober Bo Jondahl

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Hur skall vi föryngra travpubliken ?

Medelåldern på travpubliken höjs sakta men säkert. Det är ett stort problem. Hur ser det ut om tio år om inte nya satsningar påbörjas omgående?

17 juni Bengt Welén

Öppet brev till ST:s styrelse

Till Svensk Travsports styrelse

13 maj Anne Haglund, leg. veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar och medlem i Skånska Travsällskapet

Sidor