Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

Men, vi var nog inte ensamma i uppfattningen om att senaste upplagan lämnade en del övrigt att önska.

Känslan av ett kuskmästerskap infall sig aldrig. Flera ojämna och utdragna startfält, och allt för många förutsägbara/väntade vinnare (fyra favoritsegrar). Med jackpott på fem rätt som följd.

Förslag till förbättringar:

• Sex heat som tidigare.

• 15 titeljagande kuskar som tidigare.

• 15 hästar som tidigare.

• Varje startfält rankas i respektive a-, b- och c-grupp. Därefter lottas kuskarna till respektive grupp, så att alla kuskar får köra två hästar ur respektive grupp.

Förändringar som gör V75 Champions till ett mer intressant, rättvist, spännande och utslagsgivande  kuskchampionat. Och där ingen kusk får skaffa sig fördelar genom att sätta upp sig själv på en egentränad häst.

Med nämnda korrigeringar blir uppmärksamheten för denna V75-omgång än mer intressant. Kuskmatchens utfall mer oviss och spännande på förhand. Och därmed spelbefrämjande.

Om tillstånd/regeländring kräves för att en tränare ska få köra mot egentränad häst är det i så fall en grannlaga uppgift för Svensk Travsport att ro i hamn.

V75 Champions är en kuskmatch värd att bevara och samtidigt väl värd nämnda korrigeringar. Prissummorna är ok, men höj statusen ytterligare genom att också erbjuda ett förstklassigt pris till segrande championkusk. 10 000 kronor känns andefattigt – bättre då att locka med en ny bil i pris. En möjlighet som samtidigt kan ge en synenergieffekt i en ny attraktiv huvudsponsor till evenemanget.

För travet i tiden

Hans Karlsson

Per-Åke Granlund

Borlängebor som tror på ett trav-liv efter detta

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Efter travkarriären: ett ekonomiskt förslag

Fick en idé om hur spelarna och Atg kan bidra till att ta hand om våra hästar när karriären som spelobjekt är över.

17 december 2019 Anders Eriksson

Sidor