Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen. Mängden av kommentatorer, experter och teknisk support är överväldigande och genererar sannolikt stora kostnader. Samtidigt brottas travsporten med att få ekonomin att gå ihop på de enskilda travbanorna.

Kraven på investeringar på banorna skall klaras samtidigt som ökande prispengar skall locka stjärnorna till banorna för att om möjligt öka publikens tillströmning och ett spännande spelutbud. Många travsällskap knäar sannolikt under de pålagor som beslutats centralt samtidigt som alltfler sitter hemma vid teveapparater, laptops och paddor och lyssnar på vad som trendar upp eller ner! De fylls med ”viktig information” och hur procenten förändras minut för minut.

Detta kostar, oklart för mig hur mycket, och bidrar på intet sätt till att våra travtävlingar besöks på plats. Det får mig att undra, i vilken mån dessa mediala satsningar gagnar sporten? Det verkar ju inte locka publiken till travbanorna, snarare tvärtom. Jag har tidigare arbetat i den offentliga sektorn och sett hur den administrativa överbyggnaden och kontrollen ökar, ofta på bekostnad av verksamheten på fältet, och dessutom skapat arbete med rapportering i tid och otid till den ständigt växande överbyggnaden i organisationen. Det vore intressant att få belyst hur ATG:s överbyggnad har vuxit och hur dess interna kostnadsbild har förändrats i relation till banornas! 

Dessutom, är det verkligen rätt att kosta på ett flertal experter till varenda sändning i media av alla de sorter?

Med vänliga hälsningar

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Efter travkarriären: ett ekonomiskt förslag

Fick en idé om hur spelarna och Atg kan bidra till att ta hand om våra hästar när karriären som spelobjekt är över.

17 december 2019 Anders Eriksson

Sidor