Slakten på travsporten

Hur kan detta få fortgå? Att ATG totalt har lyckats ta kontrollen över travsporten i Sverige. Finns det inga ansvariga inom ST som har något att säga till om längre? 

Allt är numera bara inriktat på spel och att maximera detta spel. 

Ta till exempel senare­läggningen av vårt flaggskepp inom spelet V75. Varför gjordes detta? Lägga spelet vid en tidpunkt när folk normalt börjat dricka sprit på lördagseftermiddagen! 

Naturligtvis för att kunna få de travintresserade att spela mera på DD och vinnarspel i de senare loppen när hoppet om storvinst i streckspelen försvunnit. 

All erfarenhet visar att man inte skall kasta bra pengar (pengar som finns på kontot) efter dåliga pengar, det vill säga pengar som redan förlorats. Det här upplägget på lör­dagar liknar faktiskt rent taskspeleri.

Avfolkningen av travbanorna är en trend som har pågått under lång tid, men nu har ATG lyckats med det stora dråpslaget genom att stuva om i tävlingskalendrarna och att ändra starttider och spelformer. 

Allt görs tydligen utan att fråga dem det berör. Framförallt så till­frågas inte vi spelare. Det är våra insatser som möjliggör att sporten kan leva på den höga nivå som sporten nu befinner sig på.

Vidare till den stora överföringen av pengar från femrättspotten på V75 till sjurättspotten genom det nu pågående jackpotraseriet. 

Detta gynnar naturligtvis stor­spelare som gör stora insatser gentemot småspelarna. 

Genom att marknadsföra möjligheten till jackpot luras allmänheten att spela mera. 

Ingen talar om för gemene man att det är lika svårt att få in en V75:a vare sig det är jackpot eller inte. Det är bara storspelarna som har större chans genom att göra ännu större system.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
9 oktober 2017 Sivert Grönlund

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Sidor