Slakten på travsporten

Hur kan detta få fortgå? Att ATG totalt har lyckats ta kontrollen över travsporten i Sverige. Finns det inga ansvariga inom ST som har något att säga till om längre? 

Allt är numera bara inriktat på spel och att maximera detta spel. 

Ta till exempel senare­läggningen av vårt flaggskepp inom spelet V75. Varför gjordes detta? Lägga spelet vid en tidpunkt när folk normalt börjat dricka sprit på lördagseftermiddagen! 

Naturligtvis för att kunna få de travintresserade att spela mera på DD och vinnarspel i de senare loppen när hoppet om storvinst i streckspelen försvunnit. 

All erfarenhet visar att man inte skall kasta bra pengar (pengar som finns på kontot) efter dåliga pengar, det vill säga pengar som redan förlorats. Det här upplägget på lör­dagar liknar faktiskt rent taskspeleri.

Avfolkningen av travbanorna är en trend som har pågått under lång tid, men nu har ATG lyckats med det stora dråpslaget genom att stuva om i tävlingskalendrarna och att ändra starttider och spelformer. 

Allt görs tydligen utan att fråga dem det berör. Framförallt så till­frågas inte vi spelare. Det är våra insatser som möjliggör att sporten kan leva på den höga nivå som sporten nu befinner sig på.

Vidare till den stora överföringen av pengar från femrättspotten på V75 till sjurättspotten genom det nu pågående jackpotraseriet. 

Detta gynnar naturligtvis stor­spelare som gör stora insatser gentemot småspelarna. 

Genom att marknadsföra möjligheten till jackpot luras allmänheten att spela mera. 

Ingen talar om för gemene man att det är lika svårt att få in en V75:a vare sig det är jackpot eller inte. Det är bara storspelarna som har större chans genom att göra ännu större system.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
9 oktober 2017 Sivert Grönlund

Kastade tomater

Som Örebroare i stort sett uppvuxen på Mariebergs läktare under 60- och 70 talet, och med ett fortsatt brinnande intresse för svensk travsport, har turerna kring Örebrotravet varit intressanta att

3 december Olle Boback

Publiken tillbaka till banorna

På sociala medier cirkulerar bilder från travsporten förr i tiden.

16 november Göran Nordin

NÄT: "Travsportens läge är utomordentligt allvarligt"

Nationell samverkan för Ägare av Travhästar, NÄT, har genomfört sitt årliga rådslag lördagen den 9 november och konstaterar att travsportens läge är utomordentligt allvarligt och utmaningarna är må

11 november Nationell samverkan för Ägare av Travhästar

Centralisering av banornas arbete – en bra tanke av ST!

Det är hög tid att Svensk Travsport, ST, tar ansvar för proppskrivandet.

25 oktober Patrik Jacobsson

Replik till panelens svar om International Trot

Jag tror att samtliga medlemmar i Travrondens panel (i nummer 42) har missförstått loppet i Yonkers. Det är inte ett VM – utan loppet heter International Trot och det är precis vad det är.

23 oktober Bo Jondahl

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Sidor