Slakten på travsporten

Hur kan detta få fortgå? Att ATG totalt har lyckats ta kontrollen över travsporten i Sverige. Finns det inga ansvariga inom ST som har något att säga till om längre? 

Allt är numera bara inriktat på spel och att maximera detta spel. 

Ta till exempel senare­läggningen av vårt flaggskepp inom spelet V75. Varför gjordes detta? Lägga spelet vid en tidpunkt när folk normalt börjat dricka sprit på lördagseftermiddagen! 

Naturligtvis för att kunna få de travintresserade att spela mera på DD och vinnarspel i de senare loppen när hoppet om storvinst i streckspelen försvunnit. 

All erfarenhet visar att man inte skall kasta bra pengar (pengar som finns på kontot) efter dåliga pengar, det vill säga pengar som redan förlorats. Det här upplägget på lör­dagar liknar faktiskt rent taskspeleri.

Avfolkningen av travbanorna är en trend som har pågått under lång tid, men nu har ATG lyckats med det stora dråpslaget genom att stuva om i tävlingskalendrarna och att ändra starttider och spelformer. 

Allt görs tydligen utan att fråga dem det berör. Framförallt så till­frågas inte vi spelare. Det är våra insatser som möjliggör att sporten kan leva på den höga nivå som sporten nu befinner sig på.

Vidare till den stora överföringen av pengar från femrättspotten på V75 till sjurättspotten genom det nu pågående jackpotraseriet. 

Detta gynnar naturligtvis stor­spelare som gör stora insatser gentemot småspelarna. 

Genom att marknadsföra möjligheten till jackpot luras allmänheten att spela mera. 

Ingen talar om för gemene man att det är lika svårt att få in en V75:a vare sig det är jackpot eller inte. Det är bara storspelarna som har större chans genom att göra ännu större system.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
9 oktober 2017 Sivert Grönlund

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Hur skall vi föryngra travpubliken ?

Medelåldern på travpubliken höjs sakta men säkert. Det är ett stort problem. Hur ser det ut om tio år om inte nya satsningar påbörjas omgående?

17 juni Bengt Welén

Öppet brev till ST:s styrelse

Till Svensk Travsports styrelse

13 maj Anne Haglund, leg. veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar och medlem i Skånska Travsällskapet

Ändra i reglementet nu!

Blir nog svårt att hantera om enskilda banor i framtiden får ta beslut om vilka kuskar ska få tävla där eller inte. Huruvida Svensk Travsport kan och ska döma för förseelser utomlands lämnar jag ti

10 maj Micke Hansson

Ett stort fång rosor till Halmstadtravet

Jag vill ge Halmstadtravet ett stort fång rosor för att de portar djurmisshandlare. Det vi såg i Italien ska inte vara välkommet någonstans. Tyvärr ger jag samtidigt rejält med ris till ST, alla no

8 maj Danne travspelare och djurälskare sedan länge

Rättvist, hästhälsa och förtroende för hästsporten

Alla vill vi väl att hästarna skall må bra som tävlar på våra banor och att alla tävlar på samma villkor? Men hur ser verkligheten ut? Vi ser drivningar på olika håll som ej är positiva.

3 maj Bengt Welén

Sidor